Grydestegt persillekylling

Grydestegt kylling med persille og æblemost

Forkæl familien med en skøn mormorfavorit – nemlig grydestegt persillekylling. Kyllingen får et skud persille og æblemost, som giver syre og sødme til den lækre skysauce.

4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 bundt kruspersille
  • salt og sort peber
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dl æblemost
  • 750 g nye kartofler
  • 250 g friske ærter
  • 25 g smør

  1. Krydr kyllingen med salt og peber. Tag halvdelen af persillen, og kom den ind i kyllingen.
  2. Smelt smør i en gryde sammen med olivenolie. Brun kyllingen grundigt på alle sider. Lad kyllingen ligge med brystet op ad i gryden, og hæld æblemost ved. Kom låg på, og lad kyllingen simre i 1 time. Hæld noget af saften over brystet undervejs.
  3. Skrub kartoflerne og kog dem i velsaltet vand i ca. 10 minutter afhængig af størrelse. Nye små kartofler kan nøjes med 7 minutters kogetid og kan så trække færdig i det varme vand. Kom ærter i vandet de sidste 5 minutter.
  4. Sigt vandet fra, og kom 25 g smør i den varme gryde. Vend kartoflerne og ærterne rundt i smørret. Hak resten af persillen og rør den i skyen inden servering.