Grydestegt kylling med persille og æblemost
Forkæl familien med en skøn mormorfavorit – nemlig grydestegt persillekylling. Kyllingen får et skud persille og æblemost, som giver syre og sødme til den lækre skysauce.
4 personer
Ingredienser
- 1 kylling
- 1 bundt kruspersille
- salt og sort peber
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- 2 dl æblemost
- 750 g nye kartofler
- 250 g friske ærter
- 25 g smør
- Krydr kyllingen med salt og peber. Tag halvdelen af persillen, og kom den ind i kyllingen.
- Smelt smør i en gryde sammen med olivenolie. Brun kyllingen grundigt på alle sider. Lad kyllingen ligge med brystet op ad i gryden, og hæld æblemost ved. Kom låg på, og lad kyllingen simre i 1 time. Hæld noget af saften over brystet undervejs.
- Skrub kartoflerne og kog dem i velsaltet vand i ca. 10 minutter afhængig af størrelse. Nye små kartofler kan nøjes med 7 minutters kogetid og kan så trække færdig i det varme vand. Kom ærter i vandet de sidste 5 minutter.
- Sigt vandet fra, og kom 25 g smør i den varme gryde. Vend kartoflerne og ærterne rundt i smørret. Hak resten af persillen og rør den i skyen inden servering.