Gulerodsbøffer med porre

Gulerodsbøffer med porre

Disse gulerodsbøffer er både mættende og supersunde. Af denne portion bliver der fire bøffer.

4 personer

Ingredienser

  • 250 g gulerødder
  • 100 g porre med noget af det grønne
  • 4 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • timian, oregano eller rosmarin – tørret eller frisk
  • 50 g havregryn
  • 3 spsk. loppefrøskaller
  • 2 spsk. mel
  • 25 g rasp
  • ca. 1 dl mælk
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Riv gulerødderne fint og kom dem i en skål.
  2. Snit porretoppen og hak hvidløgene. Svits dem i olien, til porren er blød. Bland gulerødder, porre, hvidløg, krydderurter, havregryn, loppefrøskaller, mel og rasp. Rør farsen sammen og tilsæt mælken. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Lad farsen hvile en halv times tid. Vurdér så konsistensen og tilsæt mere væde og/eller rasp og havregryn. Farsen skal have en konsistens, så du kan forme den til bøffer. Smag til igen. Det er vigtigt, at farsen har smag.
  4. Lad gerne farsen hvile endnu en halv times tid eller længere. Den kan sagtens stå i køleskabet til dagen efter. Form fire bøffer, og steg dem på panden. Skru lidt ned for varmen, og steg bøfferne gyldne i cirka 5 minutter på hver side.

Det skal være en fornøjelse at tabe sig

I marts 2018 valgte Claus Dalby at tage (gryde)skeen i den anden hånd og lægge kosten om. Den fede og søde mad blev erstattet af ikke alene sunde, men også smukke salater, supper og andre plantebaserede retter. Efter blot ti måneder resulterede det i et vægttab på 40 kilo. I sin nye bog Slank – plantemad fra mit grønne køkken fortæller Claus Dalby personligt om sin livsstilsomlægning og deler passioneret ud af sine over hundrede grønne og slankende madopskrifter.

”Slank. Plantemad fra mit grønne køkken”, Claus Dalby, Forlaget Klematis, 300 kr.