Gulerodsbøffer med porre
Disse gulerodsbøffer er både mættende og supersunde. Af denne portion bliver der fire bøffer.
4 personer
Ingredienser
- 250 g gulerødder
- 100 g porre med noget af det grønne
- 4 fed hvidløg
- olie til stegning
- timian, oregano eller rosmarin – tørret eller frisk
- 50 g havregryn
- 3 spsk. loppefrøskaller
- 2 spsk. mel
- 25 g rasp
- ca. 1 dl mælk
- 2 spsk. citronsaft
- salt og peber
Sådan gør du
- Riv gulerødderne fint og kom dem i en skål.
- Snit porretoppen og hak hvidløgene. Svits dem i olien, til porren er blød. Bland gulerødder, porre, hvidløg, krydderurter, havregryn, loppefrøskaller, mel og rasp. Rør farsen sammen og tilsæt mælken. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Lad farsen hvile en halv times tid. Vurdér så konsistensen og tilsæt mere væde og/eller rasp og havregryn. Farsen skal have en konsistens, så du kan forme den til bøffer. Smag til igen. Det er vigtigt, at farsen har smag.
- Lad gerne farsen hvile endnu en halv times tid eller længere. Den kan sagtens stå i køleskabet til dagen efter. Form fire bøffer, og steg dem på panden. Skru lidt ned for varmen, og steg bøfferne gyldne i cirka 5 minutter på hver side.