Gulerodskage med havtorn
De søde gulerødder, de syrlige og saftige havtorn og de sprøde græskarkerner gør hver eneste bid til en fornøjelse, og den friske flødeosteglasur er prikken over i'et.
1 kage
Total:45 minutter
Kage:
- 250 g kagemel (eller alm. hvedemel)
- 1½ tsk. natron
- 1½ tsk. bagepulver
- 1½ tsk. stødt kanel
- 1 tsk. salt
- 3 æg
- 200 g sukker
- 150 g farin
- 100 g smeltet smør
- 1 dl koldpresset mild olie (f.eks. rapsolie eller solsikkeolie)
- 275 g revet gulerod
- 125 g havtorn (friske eller frosne)
- 75 g græskarkerner
- 10 g smør
- 2-3 spsk. mel
- 125 g flødeost
- 100 g flormelis
- 1 tsk. vaniljepulver (eller 2 tsk. vaniljesukker)
- 75 g blødt smør
- 50 g havtorn (friske eller optøede)
- 25 g græskarkerner
Sådan gør du:
- Kage: Sigt mel, natron, bagepulver, kanel og salt sammen.
- Pisk æggene sammen med sukker, farin, smør og olie. Tilsæt de tørre ingredienser.
- Rør groft revne gulerødder, havtorn og græskarkerner i dejen.
- Til formen: Smør en kageform (1½ liter) grundigt med smør, og drys den med mel. Bank det overskydende mel ud, og fyld dejen i formen.
- Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt.
- Sæt den til afkøling på en rist, og vend den ud af formen efter ca. 15 min. Hvis den ikke slipper, så lad den stå i formen 15 min. mere.
- Glasur: Pisk flødeost, sigtet flormelis og vanilje tykt og cremet, og pisk blødt smør i lidt ad gangen. Læg glasuren på kagen med en ske, og pynt med havtorn og græskarkerner.