Gulerodskage med havtorn

Gulerodskage med havtorn

De søde gulerødder, de syrlige og saftige havtorn og de sprøde græskarkerner gør hver eneste bid til en fornøjelse, og den friske flødeosteglasur er prikken over i'et.

1 kage

Total:45 minutter

Kage:

  • 250 g kagemel (eller alm. hvedemel)
  • 1½ tsk. natron
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. salt
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 150 g farin
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl koldpresset mild olie (f.eks. rapsolie eller solsikkeolie)
  • 275 g revet gulerod
  • 125 g havtorn (friske eller frosne)
  • 75 g græskarkerner
  • 10 g smør
  • 2-3 spsk. mel
  • 125 g flødeost
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljepulver (eller 2 tsk. vaniljesukker)
  • 75 g blødt smør
  • 50 g havtorn (friske eller optøede)
  • 25 g græskarkerner

Sådan gør du:

  1. Kage: Sigt mel, natron, bagepulver, kanel og salt sammen.
  2. Pisk æggene sammen med sukker, farin, smør og olie. Tilsæt de tørre ingredienser.
  3. Rør groft revne gulerødder, havtorn og græskarkerner i dejen.
  4. Til formen: Smør en kageform (1½ liter) grundigt med smør, og drys den med mel. Bank det overskydende mel ud, og fyld dejen i formen.
  5. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt.
  6. Sæt den til afkøling på en rist, og vend den ud af formen efter ca. 15 min. Hvis den ikke slipper, så lad den stå i formen 15 min. mere.
  7. Glasur: Pisk flødeost, sigtet flormelis og vanilje tykt og cremet, og pisk blødt smør i lidt ad gangen. Læg glasuren på kagen med en ske, og pynt med havtorn og græskarkerner.

Tips

  • Hvis du bruger frosne havtorn til pynt, så tø dem op bredt ud på køkkenrulle.
  • Opbevar kagen tildækket i køleskab, hvis den ikke bliver spist samme dag.