Gulerodskage

Gulerodskage med kokos

Denne lækre, svampede kage indeholder ingen mælkeprodukter. Derimod indeholder den kokosolie, der kan bruges i kager på stort set samme måde som smør, fordi det har fast konsistens ved stuetemperatur.

Ingredienser

  • 10 skiver
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • et nip salt
  • 1 tsk brunkagekrydderi (kan udelades)
  • 200 g kokosolie
  • 200 g farin eller lys muscovadosukker
  • 3 store økologiske æg
  • 200 g fintrevne rå gulerødder
  • fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
  • 150 g usvovlede tørrede abrikoser, hakkede
  • 100 g kokosmel

  1. Sådan gør du: Forvarm ovnen til 170°. Beklæd en brødform på ca. 11 X 22 cm, der kan rumme 1 liter, med bagepapir.
  2. Sigt mel, bagepulver, salt og eventuelt brunkagekrydderi ned i en skål. Pisk kokosolien cremet i et minuts tid eller to med en elmikser, tilsæt farin, og pisk i yderligere 2-3 minutter, til blandingen er meget blød og cremet.
  3. Tilsæt et æg og en skefuld af melblandingen, og pisk igen, til massen er jævn. Gentag processen med de øvrige æg, og tilsæt en skefuld melblanding sammen med hvert.
  4. Vend til sidst resten af melet i efterfulgt af revne gulerødder, citronskal, abrikoser og kokosmel, til dejen lige netop er jævn – undgå at røre for meget i den.
  5. Hæld dejen i den klargjorte form, og klap forsigtigt overfladen jævn. Bag kagen i ca. 1 time, eller til et grillspyd kommer rent ud, når du stikker det ind i midten af kagen.
  6. Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, flyt den derpå ud af formen og over på en rist, og lad den køle helt af, inden den skæres ud.
  7. Opskriften er fra den nye kogebog "Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage".