Gulerodskage med kokos
Denne lækre, svampede kage indeholder ingen mælkeprodukter. Derimod indeholder den kokosolie, der kan bruges i kager på stort set samme måde som smør, fordi det har fast konsistens ved stuetemperatur.
Ingredienser
- 10 skiver
- 200 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk bagepulver
- et nip salt
- 1 tsk brunkagekrydderi (kan udelades)
- 200 g kokosolie
- 200 g farin eller lys muscovadosukker
- 3 store økologiske æg
- 200 g fintrevne rå gulerødder
- fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
- 150 g usvovlede tørrede abrikoser, hakkede
- 100 g kokosmel
- Sådan gør du: Forvarm ovnen til 170°. Beklæd en brødform på ca. 11 X 22 cm, der kan rumme 1 liter, med bagepapir.
- Sigt mel, bagepulver, salt og eventuelt brunkagekrydderi ned i en skål. Pisk kokosolien cremet i et minuts tid eller to med en elmikser, tilsæt farin, og pisk i yderligere 2-3 minutter, til blandingen er meget blød og cremet.
- Tilsæt et æg og en skefuld af melblandingen, og pisk igen, til massen er jævn. Gentag processen med de øvrige æg, og tilsæt en skefuld melblanding sammen med hvert.
- Vend til sidst resten af melet i efterfulgt af revne gulerødder, citronskal, abrikoser og kokosmel, til dejen lige netop er jævn – undgå at røre for meget i den.
- Hæld dejen i den klargjorte form, og klap forsigtigt overfladen jævn. Bag kagen i ca. 1 time, eller til et grillspyd kommer rent ud, når du stikker det ind i midten af kagen.
- Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, flyt den derpå ud af formen og over på en rist, og lad den køle helt af, inden den skæres ud.
- Opskriften er fra den nye kogebog "Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage".
PRØV OGSÅ:Sund gulerodskage