De lækreste gulerodsmuffins med karamel
Svampede og krydrede gulerodsmuffins bliver ekstra gode, hvis de toppes med flødeostecreme og karamelsauce. En vaskeægte luksusudgave af den altid populære gulerodskage.
12 stk.
Total:50 min.
Ingredienser
Gulerodsmuffins
- 250 g hvedemel
- 1 ½ tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- ½ tsk salt
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 3 æg
- 0,5 dl mælk
- 100 g smagsneutral olie
- 200 g gulerødder, fintrevet
- 75 g rosiner
- 75 g valnødder, grofthakkede
Karamelsauce
- 100 g sukker
- 30 g vand
- 1 dl piskefløde
- 45 g smør
- 1 tsk havsalt
Flødeostcreme
- 400 g flødeost
- 185 g smør, blødt
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk fintrevet citronskal
- 100 g flormelis
Pynt
- 50 g valnødder, finthakket
Fremgangsmåde
Muffins
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Bland hvedemel, bagepulver, natron, kanel, kardemomme, ingefær og salt sammen i en skål.
- Bland sukker, brun farin, æg, mælk og smagsneutral olie i en anden skål.
- Hæld sukkerblandingen op i de tørre ingredienser, og rør det godt sammen med en dejskraber. Vend gulerødder, rosiner og valnødder i dejen.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme, og bag i ca. 18 minutter. Lad muffins afkøle.
Karamelsauce
- Kog sukker og vand op i en tykbundet gryde uden at røre i gryden.
- Lad det koge videre, indtil det bliver lysebrunt og tilsæt fløden under omrøring, og derefter smørret. Lad massen koge et par minutter, til det bliver en tyk karamelsauce.
- Tilsæt salt, hæld saucen i en lille skål, og lad den afkøle.
Flødeostcreme
- Kom ingredienserne i en foodprocessor og kør til en ensartet creme.
- Kom en skefuld flødeostecreme på hver muffin, og tryk en lille fordybning i cremen med bagsiden af skeen.
Kom en teskefuld karamelsauce i fordybningen, og pynt med lidt hakkede valnødder.
Tip: I stedet for at komme karamelsaucen ovenpå flødeostecremen, kan du lave et hul i midten af de bagte muffins og fylde karamellen i, inden du kommer flødeostcreme på toppen. Det er nemmest med en sprøjtepose.