Hakkebøf med timan og rodfrugter

Hakkebøf & rodfrugter

Nem hverdagsmad.

Ingredienser

  • 500 g hakket magert oksekød
  • 1 stort fed knust hvidløg
  • 1 spsk sennep
  • 1-2 spsk timianblade
  • salt, peber
  • 2 spsk velafdryppede kapers
  • 2 tsk olie til stegning
  • Ovnbagte rødder:
  • 1 kg gule-persille-rod og pastinak
  • 1-2 røde peberfrugter
  • 1-2 røde chilier
  • 2 halve lime
  • 2 spsk olivenolie
  • en god håndfuld krydderurter, f.eks. timian og rosmarin
  • balsamico
  • 300 g fuldkornsbrød

  1. Sådan gør du: Ælt det hakkede kød med hvidløg, sennep, timianblade, salt, peber og kapers. Del og form kødet til 4 hakkebøffer, og steg dem gyldne i 3-4 minutter på hver side. Skær rødder og peberfrugter i mundrette stykker. Vend dem med chili, lime olivenolie, urter, samt salt og peber. Bred det hele på en plade med bagepapir, dryp lidt balsamico over, og bag rødderne ved 200° varmluft i 20-30 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Vend i dem undervejs, og server rødderne til hakkebøfferne sammen med lidt groft brød.
  2. Energi pr. person: 590 kcal, fedt 30%, protein 27%, kulhydrat 43%