Hakkebøffer med bløde løg og æbler
Hakkebøffer med bløde løg og æbler en lækker bøfklassiker!
4 personer
Ingredienser
- Hakkebøffer med bløde løg og æbler
- 500 g hakket oksekød ca. 10 % fedt
- 1 dl hvedemel
- salt, peber
- 3 løg
- 30 g smør
- 4 dl bouillon
- 1 æble
- 10 g smør
- 1 spsk. flydende honning
- kulør
- Tilbehør:
- kartofler, gammeldags agurkesalat og kogte, afdryppede persillestegte bønner
Sådan laver du hakkebøffer med løg
- Form 4 bøffer af kødet.Vend bøfferne i hvedemelblandet med salt og peber.
- Skær løgene i både. Stegløgene gyldne i halvdelenaf smørret.
- Tag løgene af panden.Brun bøfferne i resten affedtstoffet. Steg bøffernefærdige ved jævn varme.De skal stege ca. 15 min. ialt og være gennemstegte.Tag bøfferne af panden.
- Kog panden af medbouillon. Ryst en meljævningaf det hvedemel,der er tilbage efterpaneringen, og 1 dl koldtvand. Brug en melryster.Pisk det i, og kog saucenigennem nogle min. Komhalvdelen af løgene i saucen.Smag saucen til medsalt og peber, og giv denlidt kulør.
- Skær æblet i både. Stegdem gyldne i en blandingaf smør og honning på enpande. Fordel resten af debløde løg og æblebådeneover bøfferne. Server saucentil bøfferne.