Hakkebøffer med bløde løg og æbler

Hakkebøffer med bløde løg og æbler

Hakkebøffer med bløde løg og æbler en lækker bøfklassiker!

4 personer

Ingredienser

  • Hakkebøffer med bløde løg og æbler
  • 500 g hakket oksekød ca. 10 % fedt
  • 1 dl hvedemel
  • salt, peber
  • 3 løg
  • 30 g smør
  • 4 dl bouillon
  • 1 æble
  • 10 g smør
  • 1 spsk. flydende honning
  • kulør
  • Tilbehør:
  • kartofler, gammeldags agurkesalat og kogte, afdryppede persillestegte bønner

Sådan laver du hakkebøffer med løg

  1. Form 4 bøffer af kødet.Vend bøfferne i hvedemelblandet med salt og peber.
  2. Skær løgene i både. Stegløgene gyldne i halvdelenaf smørret.
  3. Tag løgene af panden.Brun bøfferne i resten affedtstoffet. Steg bøffernefærdige ved jævn varme.De skal stege ca. 15 min. ialt og være gennemstegte.Tag bøfferne af panden.
  4. Kog panden af medbouillon. Ryst en meljævningaf det hvedemel,der er tilbage efterpaneringen, og 1 dl koldtvand. Brug en melryster.Pisk det i, og kog saucenigennem nogle min. Komhalvdelen af løgene i saucen.Smag saucen til medsalt og peber, og giv denlidt kulør.
  5. Skær æblet i både. Stegdem gyldne i en blandingaf smør og honning på enpande. Fordel resten af debløde løg og æblebådeneover bøfferne. Server saucentil bøfferne.