Havregrynscookies med brunet smør og valnødder

Lækre havregrynscookies med brunet smør og valnødder

Havregryn i cookies giver et lækkert bid og en dejlig nøddeagtig smag, der komplimenterer smagen af brunet smør og de hakkede valnødder på bedste vis. En rigtig skøn vintercookie!

6

Total:42 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

  • 120 g smør
  • 100 g sukker
  • 200 g brun farin
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • 65 g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g valnødder, hakkede
  • 100 g mørk chokolade, hakket

Sådan gør du

  1. Brun smørret i en lille gryde, og lad det afkøle. Det tager lidt tid, så vær tålmodig, så det ikke brænder på.
  2. Pisk brunet smør, sukker, brun farin og æg med et piskeris i en skål til en cremet konsistens. Bland hvedemel, havregryn, bagepulver, salt og vaniljesukker, og vend det i dejen. Tilsæt til sidst hakkede valnødder og chokolade. Form dejen til 14 lige store kugler, og stil dem på køl 1 time.
  3. Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir. Placer halvdelen af cookie-kuglerne på bagepladen med god plads imellem, og bag dem i ca. 12 minutter. Bag derefter den anden halvdel. Lad cookies afkøle på en bagerist, inden de serveres.
  4. Tip: Læg en kugle god vaniljeis imellem to cookies, og du har en lækker is-sandwich.

Frederikke Wærens

Frederikke Wærens er influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler. Følg hende på Instagram @frederikkewaerens