Lækre havregrynscookies med brunet smør og valnødder
Havregryn i cookies giver et lækkert bid og en dejlig nøddeagtig smag, der komplimenterer smagen af brunet smør og de hakkede valnødder på bedste vis. En rigtig skøn vintercookie!
6
Total:42 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 120 g smør
- 100 g sukker
- 200 g brun farin
- 1 æg
- 150 g hvedemel
- 65 g havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g valnødder, hakkede
- 100 g mørk chokolade, hakket
Sådan gør du
- Brun smørret i en lille gryde, og lad det afkøle. Det tager lidt tid, så vær tålmodig, så det ikke brænder på.
- Pisk brunet smør, sukker, brun farin og æg med et piskeris i en skål til en cremet konsistens. Bland hvedemel, havregryn, bagepulver, salt og vaniljesukker, og vend det i dejen. Tilsæt til sidst hakkede valnødder og chokolade. Form dejen til 14 lige store kugler, og stil dem på køl 1 time.
- Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir. Placer halvdelen af cookie-kuglerne på bagepladen med god plads imellem, og bag dem i ca. 12 minutter. Bag derefter den anden halvdel. Lad cookies afkøle på en bagerist, inden de serveres.
- Tip: Læg en kugle god vaniljeis imellem to cookies, og du har en lækker is-sandwich.
7 lækre opskrifter på cupcakes
-
Cupcakes med ribs, brombær, hindbær, blåbær og orange-topping
-
Cupcakes med banan, chokolade og hindbær-glasur
-
Cupcakes med ingefær, mørk chokolade-creme og ristede mandler
-
Cupcakes med kaffe, valnødder og chokolade
-
Cupcake med kokos og citron
-
Cupcakes uden sukker
-
Cupcakes: Krydret med hvid chokofrosting