Havtornmarmelade
Lækkerier med havtorn: Kom de smukke og sunde bær på glas, lav havtornmarmelade, og gem til de mørke måneder.
Ca. 3 dl havtornmarmelade
Total:35 minutter
Ingredienser
- 1 lime
- 250 g frisk ananas uden skal
- 250 g havtorn
- 400 g sukker
- evt. ½ -1 tsk Rød Melatin
- 30 g sukker
Sådan laver du havtornmarmelade
- Riv limen, og pres saften af. Skær ananassen i små stykker og kom dem i en gryde sammen med havtorn, sukker, revet limeskal og limesaft.
- Lad det simre under låg i ca. 10 minutter. Fjern undervejs skum og urenheder, der samles i overladen.
- Lad den koge 5-10 minutter mere uden låg.
- Rør sukker og Melatin sammen og drys det i marmeladen, mens der røres i det.
- Bring marmeladen i kog igen og tag den af varmen.
- Hæld marmeladen i rene, skoldede glas og sæt låg på.