Opskrift på marmelade med havtorn

Havtornmarmelade

Lækkerier med havtorn: Kom de smukke og sunde bær på glas, lav havtornmarmelade, og gem til de mørke måneder.

Ca. 3 dl havtornmarmelade

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 1 lime
  • 250 g frisk ananas uden skal
  • 250 g havtorn
  • 400 g sukker
  • evt. ½ -1 tsk Rød Melatin
  • 30 g sukker

Sådan laver du havtornmarmelade

  1. Riv limen, og pres saften af. Skær ananassen i små stykker og kom dem i en gryde sammen med havtorn, sukker, revet limeskal og limesaft.
  2. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter. Fjern undervejs skum og urenheder, der samles i overladen.
  3. Lad den koge 5-10 minutter mere uden låg.
  4. Rør sukker og Melatin sammen og drys det i marmeladen, mens der røres i det.
  5. Bring marmeladen i kog igen og tag den af varmen.
  6. Hæld marmeladen i rene, skoldede glas og sæt låg på.