Hel grillet fisk med krydderurter og sauce verte
Det er fantastisk at grille hele fisk om sommeren! Prøv med forskellige fisketyper på grillen, det er både smukt og sjovt at smage på. Her er brugt dorade og kulmule, som begge er meget velegnede til grill.
Ingredienser
- Beregn ca. 300-400 g hel fisk pr. person
- Hele fisk, for eksempel dorade, aborre, kulmule, ørred eller rødfisk
- havsalt
- friskkværnet peber
- økologiske citroner
- ca. 2 spsk smør pr. fisk
- forskellige krydderurter, for eksempel dild, estragon, persille, purløg
Sådan gør du
- Bed fiskehandleren om at grovrense fiskene, så du slipper for at fjerne indvolde m.m. Skyl fiskene grundigt under koldt vand, og dup dem tørre med køkkenrulle. Drys med salt og peber, læg et par skiver citron ind i bugen sammen med smør, og prop så meget hakket krydderurt ind som muligt. Brug evt. en kødnål, stegesnor el. lign. til at holde fisken sammen. Læg fiskene på en meget varm grill, og grill indtil kødet ved rygstykket er hvidt, lav et lille snit for at tjekke. Du undgår at ødelægge skindet, hvis fisken ikke vendes for meget, lad den grille mindst 5 min på hver side − efterfølgende kan den vendes et par gange, til kødet er mørt. Brug en kniv til at skære ind over rygbenene, og fjern kødet fra skelettet. Spis ikke skindet, hvis det er blevet for mørkt.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Weekendmad: Grillet fiskespyd og pærekage