hellefisk

Hellefisk à la Julie

Opskriften er fra Julie Berthelsens nye bog, Sund balance.

2 personer

Ingredienser

  • 800 g hellefiskefilet 
  • 1 stor tomat 
  • 1 fed hvidløg 
  • 2 skiver citron 
  • 1 tsk salt 
  • To drys peber
  • 1 spsk hakket frisk koriander 
  • Evt. ¼ chili, finthakket (smager fremragende, men kan udelades, hvis du ikke bryder dig om stærk mad) 
  • Evt. lidt ekstra koriander til pynt

  1. Hellefisk er en fed fisk ligesom laks, men den er blødere og saftigere i kødet og så utrolig nem at have med at gøre. Det er ikke så tit, man spiser den i Danmark, det er en af de lidt dyrere fisk, og den kan være svær at skaffe, men fås dog hos de fleste fiskehandlere.
  2. Hellefisk er min yndlingsfisk. Jeg har tit fået den i Grønland, og det er en af vores vigtigste eksportvarer. Du kan både få den røget, tørret og frisk, og jeg kan simpelthen spise den hver dag i alle varianter.
  3. Her har jeg brugt frisk hellefisk, og jeg kan varmt anbefale denne fiskeret.
  4. Sådan gør du: Tænd for ovnen på 200 grader varmluft. Læg fisken i et ovnfast fad. Skær tomat og hvidløg i små tern. Krydr fisken med salt og peber. Fordel tomat, hvidløg, krydderurt og citronskiver oven på fisken. Steg fisken i ovnen i 10 minutter.
  5. Tjek om fisken er færdig. Den skal falde lidt fra hinanden, når du skærer i den. Tag den ud og drys evt. med lidt frisk koriander inden servering. Jeg synes, koriander smager skønt, men du kan også bruge frisk persille eller andre krydderurter.
  6. Server eventuelt med grønsagsgratin, fritter, tomatsalat og løg- og skyrdressing.
  7. Opskriften er fra Julie Berthelsens bog, SUND BALANCE, der udkommer den 16. april på Lindhardt og Ringhof og indeholder ud over sangerindens personlige historie også en lynkur til effektivt vægttab med 40 lækre og sunde opskrifter.