Sådan laver du selv henkogte tomater
Hvis du har adgang til mange tomater, laver du f.eks. 8-10 glas og sætter et køligt sted – det perfekte forråd, som får saucer, supper og gryderetter til at smage vidunderligt. Henkogte tomater kan holde sig i 3-4 måneder, hvis de opbevares uåbnet og køligt. Her får du opskriften på lækre henkogte tomater:
Ingredienser
Henkogte tomater
- 1½ kg modne tomater, f.eks. små tomater eller større tomater skåret i halve
- 5 fed hvidløg
- 3-4 kviste timian
- 1-2 kviste oregano
- salt og peber
- 2 spsk æbleeddike
- 1/2 - 1 dl olivenolie
Sådan henkoger du tomater:
- Tænd ovnen på 100 grader.
- Skold dine sylteglas (patentglas med gummiring) med kogende vand.
- Fyld glassene med tomater, hvidløg, timian og oregano, og pres på tomaterne, så de mases godt sammen. Tilsæt salt og peber, og hæld æbleeddike og olivenolie på.
- Luk patentglaslåget. Sæt glassene i bunde af en bradepande, og lad dem stå i ovnen, til du kan se, at indholdet begynder at simre og ligne tomatsauce.
- Sluk for ovnen, og lad glassene afkøle fortsat med låget på.