Hindbærkage med ferskencoulis
Et af sommerens dejligste makkerpar er fersken og hindbær – også kaldet Peach Melba. Her har vi bagt en skøn hindbærkage med ferskencoulis, der er en helt perfekt sommerkage.
8 personer
Ingredienser
- 100 g mandelmel
- 75 g hvedemel
- 200 g flormelis
- 50 g ahornsirup
- 125 g smør
- 6 æggehvider
- 75 g sukker
- ca. 250 g hindbær
Desuden:
- 2 dl piskefløde til flødeskum
- 100 g hindbær til pynt
- sigtet flormelis
Ferskencoulis:
- 4 ferskner
- saften af 1 appelsin
- 2 spsk. flormelis
Sådan gør du:
- For en springform, der måler ca. 22 cm i diameter, med bagepapir.
- Bland mandelmel, hvedemel og flormelis.
- Smelt sirup og smør ved svag varme. Pisk æggehviderne, mens sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Vend melblandingen i æggehviderne. Rør smør og sirup i. Skyl og afdryp hindbærrene, og vend dem i dejen. Hæld dejen i springformen.
- Bag kagen ved 175 grader i ca. 50 min. Stik et spid i kagen. Er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
- Pisk fløden til flødeskum. Pynt den afkølede kage med flødeskum, hindbær og flormelis. Evt. bare med sigtet flormelis.
- Skold fersknerne, og flå skindet af dem. Mix kødet i en blender eller foodprocesser, eller hak det meget fint på et skærebræt. Kom ferskenpuréen i en skål, og smag til med appelsinsaft og flormelis. Server coulisen til hindbærkagen.