Hjemmebagte minirugbrød
Inspiration til at tabe et par kilo eller gerne vil holde vægten.
16 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 dl yoghurt naturel
- eller A38
- 1 spsk salt
- 2-3 spsk maltsirup
- 1 dl forkogte speltkerner
- 300 g Vildrug fuldkornsmel
- ca. 300 g fuldkornsspeltmel
- 75 g hakkede valnøddekerner
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt yoghurt, salt, sirup, speltkerner og rugmel samt valnøddekerner. Rør speltmelet i dejen lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem, før den hæver lunt og tildækket i en times tid. Ælt derefter dejen igen og del den i to stykker, som hver rulles til en tyk pølse. Skær hvert af dejstykkerne i 8 stykker, der formes til små brød. Læg brødene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min. Sæt derefter brødene i ovnen ved 225° varmluft. Efter 5 min. dæmpes varmen til 200°, og de bager færdige i ca. 15 min. Lad brødene afkøle på en bagerist.
- Energi pr. person: 180 kcal, fedt 20%, protein 14%, kulhydrat 66%