påskeæg med hvid chokolade, marcipan, brombær og lakrids

Påskeæg med smag af hvid chokolade, brombær og lakrids

Selvfølgelig er der massevis af lækre påskeæg i butikkerne, men det er slet ikkesvært at lave sine egne – her med smag af hvid chokolade, brombær og lakrids.

10 små påskeæg

Total:25 minutter

Ingredienser

  • Påskeæg med hvidchokolade, brombær og lakrids
  • Fyld:
  • 100 g marcipan
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk frysetørret brombær
  • 1/2 tsk lakridspulver
  • Overtræk og pynt:
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 spsk tørrede, spiselige blomster

  1. * Fyld:  Riv marcipanen groft, og kom den i en skål.
  2. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og rør den i.
  3. Rør citronsaft, frysetørret brombær og lakridspulver i. Smag til!
  4. Form små æg af massen, og sæt dem på køl en halv time.
  5. * Overtræk: Smelt chokoladen i en skål over vandbad, (og temperer den – det vil sige chokoladen har en temperatur omkring 30 grader før du overtrækker.)
  6. Placer et æg på en gaffel, og dyp den i chokoladen.
  7. Pynt med tørrede blomster.
  8. Gentag med resten af æggene.
  9. Sæt æggene på køl, indtil chokoladen er stivnet.

Tip:

De tørrede blomster er fra ”Mill and Mortar” og kan købes i større supermarkeder og specialbutikker. Kan du ikke skaffe frystetørret brombær

kan andre varianter bruges.