Solbærgløgg

Skøn hjemmelavet solbærgløgg

Sådan et glas varm solbærgløgg er den perfekte måde at få varmen efter en frisk gåtur. Her får du et dejligt alternativ til den klassisk gløgg, nemlig en hvidvinsgløgg med solbærsaft, citrus og masser af julekrydderier. Du kan også lave den alkoholfri ved at bruge en syrlig æblemost i stedet for hvidvin.

4 personer

Total:4 timer 30 minutter

Arbeidstid:30 minutter

Ingredienser

  • skal og saft af 2 usprøjtede appelsiner
  • skal af 2 usprøjtede citroner
  • saft fra ½ citron
  • 4 dl konc solbærsaft
  • 2 hele kanelstænger
  • 10 hele nelliker
  • 5 kardemomme kapsler

Desuden

  • 6 dl hvidvin
  • 4 spsk mandler, smuttede
  • 4 spsk rosiner

Sådan gør du:

  1. Skræl den yderste skal af appelsiner og citroner med en kartoffelskræller.
  2. Varm solbærsaft med krydderier, citrussaft og -skal op til kogepunktet i en lille gryde.
  3. Stil herefter saften med krydderier og citrusskal på køl i mindst 4 timer.
  4. Inden servering sies krydderier og citrusskal fra saften. Kom saften i en gryde,
  5. tilsæt hvidvin, smuttede mandler og rosiner, og varm op til kogepunktet.
  6. Hæld gløggen i varme glas, og fordel mandler og rosiner i glassene. Server straks.