Lagkagehusets opskrift på honninghjerter
Findes der noget mere julet og hyggeligt end fine sprøde honninghjerter? Her får du Lagkagehusets opskrift på lækre honninghjerter.
Til 20 små/12 store honninghjerter
Ingredienser
- 500 g honning
- 500 g mel
- 10 g potaske
- lidt vand
- 10 g hjortetaksalt
- 2 æggeblommer (evt. 1-2 ekstra)
- 10 g honningkagekrydderi*
Sådan laver du Lagkagehusets honninghjerter
- Varm først honningen forsigtigt op og lav selve grunddejen ved at blande mel og honning. Lav den gerne grunddejen dagen før, at du skal bage honninghjerterne. Læg låg på beholderen eller pak den ind i plastik. Grunddejen skal opbevares ved stuetemperatur.
- Dagen efter laver du så dine honninghjerter. Bland potaske med lidt vand – kun så meget vand, at det bliver til en grødet masse. På grund af den kemiske reaktion vil massen blive varm. Hæld den over i grunddejen og bland sammen. Du skal bruge røremaskine med dejkroge, da massen kan være ret sej.
- Bland hjortetaktsalten med de 2 æggeblommer og bland det derefter i dejen. Dejen skal have en konsistens, så det er til at arbejde med. Den skal gerne være blød, men ikke for nasset. Er den for stiv at arbejde med, kan du hælde 1 eller 2 æggeblommer mere i dejen. Til sidst kommer du honningkagekrydderiet i, der er en blanding bestående af kanel, nelliker, allehånde, stjerneanis og orange.
- Rul kagedejen ud så den har en tykkelse på 4-5 mm og stik hjerter ud af den. Bruger du små hjerteforme giver opskrifter ca. 20 honninghjerter, og bruger du store, giver den ca. 12 honninghjerter.
- Bag honninghjerterne som de er i ca. 10 min ved 170 grader. Du kan give dem et lille prik med fingeren, mens de stadig er i ovnen. Hvis aftrykket bliver, er de ikke færdige. Lad kagerne køle af, hvis du skal overtrække dem med chokolade eller skrive på dem med glasur. Og synes du, at honninghjerterne er blevet for tørre af bagningen, kan du spraye lidt vand på dem og stille dem i køleskabet, inden du pynter dem.