Honningkage med appelsin og smørcreme
Honningkage er en særdeles dejlig sag, og den bliver bestemt ikke ringere af at blive lagt med en god, luftig smørcreme på et lag syrligt appelsinsyltetøj. Rund af med et tykt lag god mørk chokolade – ren salighed!
30 stykker honningkage
Ingredienser
- 500 g honning
- 125 g musovadosukker
- 500 g hvedemel
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødte nelliker
- 1 ½ tsk natron
- ½ tsk hjortetaksalt
- 3 æg
- 1 dl piskefløde
- 1 økologisk appelsin, saft og skal heraf
- 1 bradepande ca. 20x30 cm
- Smørcreme
- 200 g blødt smør
- 200 g flormelis
- 1 glas appelsin- eller abrikossyltetøj
- 150 g mørk chokolade
Sådan laver du honningkage
- 1. Varm honning og sukker op i en gryde, indtil sukkeret er smeltet. Lad blandingen køle ned til stuetemperatur.
- 2. Bland mel med krydderier, natron og hjortetaksalt i en skål for sig.
- 3. Pisk æggene sammen, og rør dem i honningblandingen med fløde og appelsinsaft og -skal. Si mel-krydderblandingen i dejen og rør den ensartet.
- 4. Hæld dejen i en lille bradepande med bagepapir i bunden, og bag den i 65-75 minutter ved 165 grader. Tjek at kagen er gennembagt med en tandstik, kødnål eller lignende. Den skal komme ren ud. Lad den køle helt af i formen.
- 5. Lav nu smørcremen ved at piske smør og flormelis, indtil det er helt hvidt og luftigt – det tager 3-4 minutter. Når kagen er helt kold, flækkes den i to lag (med kniv eller sytråd). Spred først syltetøj og dernæst smørcreme ud over det nederste lag, og læg øverste lag kage på.
- 6. Smelt den mørke chokolade, og bred den ud overkagen. Stil kagen i køleskabet, indtil chokoladen er hård. Opbevar kagen i en lufttæt beholder på et køligt sted, gerne køleskab, men tag den ud en halv times tid før servering, så smørcremen ikke er helt hård. Servér honningkagen i tynde skiver.