Honningkagekonfekt

Honningkagekonfekt

Honningkage og honningkagekonfekt er de skønneste lækkerier på kaffebordet til jul - se her, hvordan du selv laver honningkagekonfekt derhjemme.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 ½ time
  • Bagetid: ca. 40 min.
  • Fryse-egnet
  • 125 g honning
  • 100 g sukker (ca. 1 1/4 dl)
  • 3 æg
  • 200 g mel (godt 3,2 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • reven skal af 1 appelsin
  • 1 tsk kanel
  • 1 /2 tsk nellike
  • Fyld:
  • 50 g chokolade
  • 50 g nødder
  • 50 g figner
  • 50 g dadler (uden sten)
  • 50 g pomeransskal
  • 50 g rosiner
  • Pynt:
  • 125 g mørk chokolade
  • 125 g hvid chokolade
  • kandiserede violer, cocktailbær, sølvkugler og kokosmel

  1. Begynd med fyldet. Hak chokolade, nødder, figner, dadler og pomeransskal og bland det med rosiner og 2 spsk af melet.
  2. Pisk honning, sukker og æg godt sammen.
  3. Bland mel og bagepulver med reven appelsinskal og krydderier og rør det forsigtigt i honningblandingen sammen med fyldet.
  4. Kom dejen i en velsmurt bradepande eller bradepande beklædt med bagepapir ca. 18x25 cm.
  5. Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ved 175 grader 35-40 min. Lad kagen blive kold.
  6. Skær kagen i mindre stykker ca. 3x3 cm. Smelt de to slags chokolade hver for sig og fordel chokoladen over kagestykkerne.
  7. Pynt med kandiserede violer, sølvkugler, cocktailbær og/eller kokosmel.