Honningkagekonfekt
Honningkage og honningkagekonfekt er de skønneste lækkerier på kaffebordet til jul - se her, hvordan du selv laver honningkagekonfekt derhjemme.
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 ½ time
- Bagetid: ca. 40 min.
- Fryse-egnet
- 125 g honning
- 100 g sukker (ca. 1 1/4 dl)
- 3 æg
- 200 g mel (godt 3,2 dl)
- 1 tsk bagepulver
- reven skal af 1 appelsin
- 1 tsk kanel
- 1 /2 tsk nellike
- Fyld:
- 50 g chokolade
- 50 g nødder
- 50 g figner
- 50 g dadler (uden sten)
- 50 g pomeransskal
- 50 g rosiner
- Pynt:
- 125 g mørk chokolade
- 125 g hvid chokolade
- kandiserede violer, cocktailbær, sølvkugler og kokosmel
- Begynd med fyldet. Hak chokolade, nødder, figner, dadler og pomeransskal og bland det med rosiner og 2 spsk af melet.
- Pisk honning, sukker og æg godt sammen.
- Bland mel og bagepulver med reven appelsinskal og krydderier og rør det forsigtigt i honningblandingen sammen med fyldet.
- Kom dejen i en velsmurt bradepande eller bradepande beklædt med bagepapir ca. 18x25 cm.
- Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ved 175 grader 35-40 min. Lad kagen blive kold.
- Skær kagen i mindre stykker ca. 3x3 cm. Smelt de to slags chokolade hver for sig og fordel chokoladen over kagestykkerne.
- Pynt med kandiserede violer, sølvkugler, cocktailbær og/eller kokosmel.