Hønsesalat med ærter
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 40 min.
- Koge/stegetid:
- 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4-6 personer)
- 2-3 stk. kyllingebryst, ca. 500 g
- 2 dl hønsebouillon
- 250 g champignon
- 15 g smør
- 2-3 tsk karry
- salt og peber
- 1 rød peberfrugt
- 150 g frosne ærter
- grøn salat
- Dressing:
- 75 g mayonnaise
- 1 dl syrnet fløde 9%
- 1-2 spsk citronsaft
- salt og peber
- Pynt: Salatblade, persille eller brøndkarse
- Læg kyllingekødet i en gryde med varm bouillon og lad det simre under låg 12-15 min.
- Lad kødet afkøle i bouillonen.
- Rens champignonerne og skær dem i skiver. Steg dem på en pande med smør og karry og krydr med salt og peber.
- Hæld dem over på en tallerken og lad dem afkøle.
- Rens peberfrugten og snit den i tynde strimler. Lad ærterne tø op.
- Pisk mayonnaise sammen med syrnet fløde og rør karrysvampene i.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Skær det afkølede kyllingekød i skiver og vend dem i dressingen sammen med peberfrugt og ærter.
- Anret i en skål foret med skyllede salatblade.