Hønsesalat

Hønsesalat med ærter

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 40 min.
  • Koge/stegetid:
  • 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4-6 personer)
  • 2-3 stk. kyllingebryst, ca. 500 g
  • 2 dl hønsebouillon
  • 250 g champignon
  • 15 g smør
  • 2-3 tsk karry
  • salt og peber
  • 1 rød peberfrugt
  • 150 g frosne ærter
  • grøn salat
  • Dressing:
  • 75 g mayonnaise
  • 1 dl syrnet fløde 9%
  • 1-2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • Pynt: Salatblade, persille eller brøndkarse

  1. Læg kyllingekødet i en gryde med varm bouillon og lad det simre under låg 12-15 min.
  2. Lad kødet afkøle i bouillonen.
  3. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Steg dem på en pande med smør og karry og krydr med salt og peber.
  4. Hæld dem over på en tallerken og lad dem afkøle.
  5. Rens peberfrugten og snit den i tynde strimler. Lad ærterne tø op.
  6. Pisk mayonnaise sammen med syrnet fløde og rør karrysvampene i.
  7. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  8. Skær det afkølede kyllingekød i skiver og vend dem i dressingen sammen med peberfrugt og ærter.
  9. Anret i en skål foret med skyllede salatblade.