Hot kylling med grov guacamole

Hot kylling med grov guacamole

Server grove ris, quinoa eller ekstra dampede grøntsager til denne ret. Du kan også bruge grove tortillaer, hvis du har lyst til det. Opskrift af Louisa Lorang.

4 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • Kylling:
  • 4 kyllingebryster
  • olivenolie
  • 1-2 spsk chipotlepaste (eller anden chilisauce)
  • 1 spsk flydende honning
  • ½-1 lime, saften heraf
  • salt
  • Guacamole:
  • 2 majskolber
  • lidt olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 4 avocadoer
  • ½ lime, saften heraf
  • salt
  • 2-3 stilke bladselleri, snittede
  • 1 grøn chili, hakket
  • ¼ rødkål, i strimler
  • mere lime, olivenolie
  • og salt
  • Tilbehør:
  • Grove ris, quinoa, fuldko­rnstortillaer eller lign.

  1. Kylling: Steg kyllingen i lidt olivenolie på en varm pande, til den er gylden og næsten gennemstegt. Kom chipotle, honning og lime på panden, og lad det kort varme op (pas på, det ikke brænder på).
  2. Guacamole: Pil majsene, og læg dem i et fad med kogende vand. Lad dem trække møre (vend dem en gang eller to undervejs).
  3. Gnid en skål eller morter med hvidløg. Mos avocadoerne med en gaffel. Smag til med lime og salt. Skær majsene af kolben.
  4. Vend majs, bladeselleri, chili og rødkål med lime, olivenolie og salt, og top det på guacamolen.
  5. Server kylling, majs og guacamole med tilbehør til.