Hot suppe med kylling og rejer

Hot suppe med kylling og rejer

Nem og stærk suppe fyldt med kylling og rejer. Kan man ikke lide den stærk, kan man tilpasse den røde karry efter egne smagsløg.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    497 Kcal
  • Fedt:
    33 %
  • Protein:
    37 %
  • Kulhydrat:
    30 %

2 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 50 g risnudler
  • 1 løg
  • 80 g kyllingebryst
  • 1 spsk. vindruekerneolie
  • 4 limeblade
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 80 g store rejer
  • 1 tsk. sukker
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 dl kokosmælk
  • ¼ dl limesaft
  • ¼ dl fiskesauce
  • 1 tomat
  • 6 forårsløg
  • 2 håndfulde koriander
  • 1-2 håndfulde bønnespirer

Sådan gør du

  1. Overhæld nudlerne med kogende vand, og lad dem trække møre, gentag, hvis nødvendigt eller kog kort op, alt efter hvilke nudler du bruger.
  2. Skær løg i både og kylling i skiver. Sautér begge dele i olie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve.
  3. Kom limeblade, rejer og sukker ved samt rød karry efter smag.
  4. Varm kort op, og tilsæt bouillon og kokosmælk.
  5. Kog op. Smag til med lime og fiskesauce, samt eventuelt mere rød karry.
  6. Skær tomaten i både, og snit forårsløgene fint.
  7. Fordel nudler, tomat, forårsløg og bønnespirer i to store skåle.
  8. Top med suppe og fyld. Kassér limebladene, og servér straks.