Hummersalat med sprødt grønt
Når I kun er to til middag kan du gå hele planken ud og købe en helt frisk hummer
2
Ingredienser
- vand, salt og 2-3 dild kviste til kogning af hummer
- 1 levende hummer, 600-700 g
- 1 julesalat
- ½ fennikel
- 2-3 spsk groft hakket dild
- 2 spsk finthakket skalotteløg
- saften af ½ citron
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
- lidt ekstra dild
Sådan laver du hummersalat
- Køb en sprællevende hummer. Bring en gryde med rigeligt vand, salt og dildkviste til kogepunktet.
- En hummer har et kryds i nakken. Placér en stor kniv i krydset og flæk hovedet. Herved dør hummeren øjeblikkeligt. Kog hummeren i 7-8 min. Løft den op af gryden og afkøl ca. 10 min. Pil kødet ud af skaller, hale og klør. Skær hummerkødet i lidt mindre stykker. Det skal bruges senere i salaten.
- Snit julesalaten i strimler og fennikel i tynde skiver f.eks. på et mandolinjern.
- Rør en marinade af finthakket skalotteløg, dild, citronsaft, olivenolie, salt og peber.
- Bland julesalat, fennikel, dild og marinade sammen med hummerkød. Anret salaten og drys med plukket dild.