Hvid chokolademousse med syltede jordskokker

Hvid chokolademousse med syltede jordskokker

Prøv grøntsager i desserten – det smager overraskende godt.

4

Ingredienser

  • Kogetid: 5 min.
  • Tilberedning: 30 min.
  • På køl: 4 timer.
  • Hvid chokolademousse:
  • 150 g hvid chokolade (grofthakket)
  • + ekstra til pynt
  • 2½ dl piskefløde
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g sukker
  • Syltede jordskokker:
  • 5 dl æblemost
  • ½ vaniljestang, kornene heraf
  • 75 g sukker
  • 150 g jordskokker, skrællet og skåret i mindre stykker eller skiver
  • Pynt:
  • 1 spsk frysetørret bær
  • mynte

Sådan gør du

  1. Hvid chokolademousse:
  2. Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk fløden til skum, og stil det til side. Pisk æggeblommer luftige med sukker, og rør smeltet chokolade i.
  3. Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen.
  4. Fordel moussen i portionsskåle. Stil den på køl 4 timer.
  5. Syltede jordskokker:
  6. Kog æblemost, vanilje og sukker ind til en sukkerlage, og hæld den over de skrællede jordskokker. Afkøl de syltede jordskokker i køleskabet.
  7. Server chokolademoussen med høvlet hvid chokolade, syltede jordskokker, frysetørret bær og mynte.
PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse