Opskrift på hvidkål på to forskellige måder

Hvidkål på to forskellige måder

Det kan være besværligt at snitte hvidkål. Lav derfor en stor portion og udnyt den på flere måder.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    300 Kcal

2

Ingredienser

  • Dag 1:
  • 1 hvidkål (du skal blende ca. 400-450 g)
  • 1 pose babyspinat, ca. 250 g (en stor i pose)
  • 1 rødløg
  • ½ bakke lucernespirer (ca. 35 g)
  • saften og skallen fra en citron (øko)
  • 1 lille glas kapers
  • 3 spsk rapsolie med citron
  • salt og peber
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 100 g feta, 16%
  • 20 g cashewnødder
  • 2 spsk tamarind soja
  • Dag 2:
  • ½ portion snittet hvidkål og spinat
  • 1 flaske Milda 15% (250 ml)
  • 100 g hytteost
  • lidt salt og peber
  • 1/2 tsk. stødt muskat.

  1. Dag 1: Skøn hvidkålssalat med æble, feta og sojaristede cashewnødder
  2. Snit hvidkålen i en foodprocessor. Hak spinaten med i foodprocessoren eller i hånden.Tag halvdelen af portionen fra og opbevar det på på køl til dagen efter. Hak rødløget fint. Bland snittet hvidkål, spinat, med lucerne spirer, citronsaft og revet citronskal, kapers, olie, salt, og peber samt gurkemeje. Smuldr fetaen ud over salaten og bland den med salaten. Rist cashewnødderne på en tør pande ca. 2-3 min. Tilsæt soja og lad dem riste lidt mere, mens du rører i dem. Lad dem køle lidt af, før du drysser dem over salaten.
  3. 300 kcal pr portion
  4. Tip: Et hvidkål kan bruges på rigtig mange måder. Når du køber et, har du typisk mad til mange dage. Det er billig og meget sund mad.
  5. Dag 2: Stuvet hvidkålsspinat
  6. Kom snittet hvidkål og spinat i en gryde. Hæld fløden over og læg låg på gryden. Bring langsomt blandingen i kog ved svag varme. Rør løbende i gryden. Når det småkoger tilsættes hytteost, lidt salt og peber samt stødt muskat. Lad det simre under låg ca. 5-6 min.
  7. 250 kcal pr portion
  8. Tip: Mange er bange for at bruge fløde i deres madlavning, men den her går både til dig, der prøver at smide de overflødige kilo og dig, der holder vægten.
  9. Se flere opskrifter her. 
  10. Nøgleord i denne opskrift: hvidkål, spinat, fløde, hytteost, cashewnødder