Hvidløgskoteletter med græskarkerner - mad på 20 minutter
En lækker og nem ret med koteletter med hvidløg og en vandmelonsalat med ærter og hjemmelavet dressing til, som du kan lave på samlet under 20 minutter. Retten passer også med kartofler eller brød til. Måske en ny hverdagsfarvorit til aftensmaden?
4 personer
Ingredienser
Hvidløgskoteletter med græskarkerner:
- 4 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke
- 2 fed presset hvidløg
- 1 dl hakkede græskarkerner
- 1 tsk. paprika
- salt, peber
- 2 spsk. olie
Vandmelonsalat med ærter:
- 200 g sukkerærter
- 300 g vandmelonkød
- 75 g spæd blandet salat
Dressing:
- 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- salt, peber
- 1 fintsnittet forårsløg
Tilbehør:
- kartofler eller godt brød
- Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Gnid dem med hvidløg, og vend dem i en blanding af græskarkerner og paprika. Krydr med salt og peber.
- Varm olien op på en pande. Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme, og steg dem færdige, ca. 3 min. på hver side. Tag kødet af panden.
- Kog ærterne 2 min. i letsaltet vand. Afdryp, og afkøl dem. Skær melonkødet i tern. Fjern kernerne. Skyl salaten godt, og afdryp den i en sigte. Bland salat, melon og ærter.
- Pisk dressingen sammen, og vend den i.