Hybensyltetøj med vanilje og citron
Hybensyltetøj smager vidunderligt på ristet brød og er et lækkert tilbehør til kraftigeoste. De skønne frugter er ganske gratis og kan plukkes overalt i det danske sommerlandskab. Her får du opskriften på en god og lækker omgang hybensyltetøj. Mums!
Ca. 1-1 1/2 liter hybensyltetøj
Total:35 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Kogetid: 35 min.
- 750 g modne, men faste hyben
- 5 dl vand
- 1 citron, øko
- 1 vaniljestang
- 500 g syltesukker
Sådan laver du hybensyltetøj med vanilje og citron
- 1. Vrid blomst og stilk af hybenfrugterne, og skær dem midt over (ækvator). Grav frøene ud med en lille teske. Skyl de halve hyben i koldt vand, og dryp af i en sigte. Hak dem groft med en kniv eller i en foodprocessor.
- 2. Hæld de hakkede hyben i en gryde, og tilsæt vand, fintrevet citronskal, citronsaft og den flækkede vaniljestang. Lad dem simre under låg i 25 min.
- 3. Tag låget af, tilsæt syltesukker, og kog i 5-10 min. mere, til de er tilpas møre, og du er tilfreds med konsistensen. Fjern skum, og hæld syltetøjet i varme glas.
- 4. Klip vaniljestangen i det antal stykker, som du har glas, og stik et stykke ned i hver. Luk glassene til med det samme.
- Tip: Du kan erstatte vaniljestangen med en frisk rød chili. Halvér den på langs, skrab frø og mellemvægge ud, og kog chilien i marmeladen.
PRØV OGSÅ:Hybenmarmelade med æble