Opskrift på hyldebærsuppe

Hyldebærsuppe med æblemost

Hyldebær er vores danske naturs superfood. Fyldt med masser af E- og C-vitaminer og styrkende for immunforsvaret. Her får du opskriften på en superlækker hyldeblomstsuppe med æblemost og æbler.

4

Total:50 minutter

Arbejdstid:15 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 1 ½ liter vand
  • 4 klaser friske hyldebær
  • 2 æbler – skåret i både
  • 10 cm ingefær – skåret i skiver
  • 1 stk. kanel
  • 2 hele nelliker
  • skal af citron – revet på rivejern
  • 50 g sukker
  • ½ l æblemost
  • 2 spsk jævning

Sådan gør du

  1. Bærklaserne skylles. De groveste stilke klippes bort.
  2. Bær, æbler, vand og krydderier koges sagte under låg i 35 min.
  3. Saften sies fra og blandes med æblemost – varmes forsigtigt igennem. Jeg har altid været lidt bange for jævning, men lidt jævning er godt, hvis man kan lide at suppen er lidt tyk.
  4. Servér evt. med hakkede blandede nødder, som du lige har ristet let på en pande.

Vidste du...

  • at te fra hyldeblomster kan lindre allergi og høfeber
  • at afkog af hyldeblomster kan lindre hoste og forkølelse
  • at hyldebær er meget rige på C- og A-vitamin
  • at hyldebær er gode mod gigt, fordi den varme suppe eller hyldebærsaften virker sveddrivende og udrensende.

Kilde: Hendes Verden