flødeis med hyldeblomst

Lav selv: Hyldeblomst-is

Hjemmelavet is med hyldeblomst og fløde en frisk og meget lækker dessert. Isen er indbegrebet af sommer og er skøn på en ispind med et tyndt overtræk af chokolade. Denne opskrift er udformet, så du både kan lave hyldeblomst-isen med eller uden en ismaskine.

16 ispinde

Ingredienser

Is:

Desuden:

  • 12 træ-ispinde og isforme
  • 300 g hvid chokolade
  • 1 dl hyldeblomster

  1. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, til det er cremet. Kog mælk og fløde op med den tomme vaniljestang. Tag vaniljestangen op.
  2. Rør den varme flødeblanding i æggeblommerne.
  3. Kom blandingen tilbage i gryden. Varm langsomt op under omrøring ca. 6-8 min. til en cremet konsistens, dog uden at det kommer i kog. Ismassen skal op på 85 gr.
  4. Afkøl cremen, stil gerne gryden i et koldt vandbad, rør undervejs, så der ikke dannes skind. Køl herefter cremen helt af i køleskab. Bland hyldeblomstsaft i, og frys i ismaskine, hvis du har en. Har du ingen ismaskine, kommer du ismassen i en fryseegnet beholder. Frys isen i 2 timer. Kom isen i en foodprocessor og miks den jævn.
  5. Fordel ispindene i isformene. Fordel softiceblød ismasse i formene. Dæk isene til med husholdningsplastfilm. Frys isene ca. 4 timer.
  6. Hak chokoladen fint. Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad. Rør resten af chokoladen i, til den er smeltet.
  7. Overtræk isene med chokolade. Læg dem på husholdningsplastfilm på et skærebræt. Drys med lidt hyldeblomster. Kom isene i fryseren igen en times tid.