Hyldeblomstkage med creme og sommerbær

Bag en hyldeblomstkage med creme og sommerbær

Hyldeblomsterne blomstrer i starten af juni og har en kort sæson på 2-3 uger. Pluk dem om morgenen, og brug dem helst indenfor et par timer efter de er plukket. Brug ”kvaset” til at bage denne skønne kage.

1 kage til 12 personer

Total:45 minutter

Kage:

  • 250 g hyldeblomstkvas
  • 1 vaniljestang
  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 250 g cremefraiche 38 %
  • 1 dl piskefløde
  • 1-2 spsk. konc. hyldeblomstsaft
  • 500 g jordbær (og/eller hindbær, ribs, kirsebær)
  • friske hyldeblomster og evt. hybenroser

Sådan gør du

  1. Hak de frasiede blomster og citrusfrugter (uden kerner) i en foodprocessor.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud – gem den tomme stang til kogning af marmelade eller grød.
  3. Pisk smør, sukker og vaniljekorn luftigt med en håndmikser i mindst 5 min. Pisk æggene i et ad gangen, og pisk godt imellem hver.
  4. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Vend det i dejen skiftevis med frugtpuréen.
  5. Hæld dejen i en smurt form (24 cm) , og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min. Vend den så ud på en rist til afkøling.
  6. Pisk cremefraiche, piskefløde og hyldeblomstsaft til blødt skum, og læg det på den afkølede kage.
  7. Pynt med bær og blomster.
  8.