Bag en hyldeblomstkage med creme og sommerbær
Hyldeblomsterne blomstrer i starten af juni og har en kort sæson på 2-3 uger. Pluk dem om morgenen, og brug dem helst indenfor et par timer efter de er plukket. Brug ”kvaset” til at bage denne skønne kage.
1 kage til 12 personer
Total:45 minutter
Kage:
- 250 g hyldeblomstkvas
- 1 vaniljestang
- 250 g blødt smør
- 250 g sukker
- 4 æg
- 250 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- ¼ tsk salt
- 250 g cremefraiche 38 %
- 1 dl piskefløde
- 1-2 spsk. konc. hyldeblomstsaft
- 500 g jordbær (og/eller hindbær, ribs, kirsebær)
- friske hyldeblomster og evt. hybenroser
Sådan gør du
- Hak de frasiede blomster og citrusfrugter (uden kerner) i en foodprocessor.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud – gem den tomme stang til kogning af marmelade eller grød.
- Pisk smør, sukker og vaniljekorn luftigt med en håndmikser i mindst 5 min. Pisk æggene i et ad gangen, og pisk godt imellem hver.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Vend det i dejen skiftevis med frugtpuréen.
- Hæld dejen i en smurt form (24 cm) , og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min. Vend den så ud på en rist til afkøling.
- Pisk cremefraiche, piskefløde og hyldeblomstsaft til blødt skum, og læg det på den afkølede kage.
- Pynt med bær og blomster.