Hyldeblomstsaft, iste med hyldeblomst og hyldeblomstmargarita

Skønne opskrifter med hyldeblomst: Saft, iste & margarita

Hyldeblomst er lækkert til saft, iste og i drinks.

Ingredienser

  • TIL HYLDESBLOMSTSAFT:
  • Ca. 1½ liter
  • 25 hyldeblomstskærme
  • 3 økologiske citroner
  • 500 g rørsukker
  • 1 l vand
  • citronskiver og et par myntekviste når saften skal drikkes
  • TIL ISTE:
  • 1½ spsk te, f.eks. darjeeling eller anden te
  • 6 hyldeblomstskærme
  • 7-8 dl kogende vand
  • 4-5 spsk rørsukker
  • ½ lime skåret i skiver
  • 1 fersken eller nektarin
  • isterninger
  • TIL MARGARITA:
  • Pr. drink:
  • lidt limesaft og salt
  • 4-6 cl hyldeblomstsaft
  • 2-3 cl limesaft
  • 4 cl tequila
  • 2 cl cointreau
  • isterninger
  • limeskive

Sådan gør du

  1. HYLDEBLOMSTSAFT:
  2. 1. Ryst hyldeblomsterne for evt. smådyr. (Skyl dem ikke, så skyller du smag væk).
  3. 2. Pres saften af to citroner, og skær den anden citron i skiver. Kom hyldeblomsterne i en stor skål sammen med citronsaft og citronskiver.
  4. 3. Bring vand og sukker til kogepunktet og rør til sukkeret er opløst. Hæld sukkerlagen over hyldeblomster og citronskiver, og lad det afkøle på køkkenbordet.
  5. 4. Dæk skålen til med et låg eller med husholdningsfilm og lad det trække 2-3 døgn i køleskabet. Sigt saften fra hyldeblomsterne, og hæld saften på flasker. Opbevar det i køleskabet.
  6. Opskriften indeholder ikke atamon og kan derfor kun holde 1 1/2 -2 uger. Kom resten af saften i små fryseposer, og opbevar dem i frysen. Optø saften efter behov.
  7. Fortynd saften 1:4 eller efter smag og behag, og kom eventuelt citronskiver og myntekviste i din kande eller flaske.Kog rigeligt hyldeblomstsaft, og brug det til sirup, drinks, kagecremer, limonade og meget mere.
  8. TIP! Der er ikke citronsyre i opskriften, da jeg synes, saften smager bedst med frisk citron. Hvis du ønsker at komme citronsyre i din hyldeblomstsaft, kan du røre 1 spsk. citronsyre i den varme sukkerlage og blot tilsætte saften af 1 citron og skiver af ½ citron.
  9. ISTE:
  10. 1. Kom te og hyldeblomstskærme i en skål eller kande sammen med rørsukker. Hæld kogende vand over.
  11. 2. Rør rundt, og lad det trække 5-6 minutter. Sigt te og hyldeblomster fra, tilsæt limeskiver, og lad teen afkøle.
  12. 3. Skær fersken eller nektarin i tern. Fyld glasset med isterninger, ferskentern og lidt friske hyldeblomster for skønhedens skyld. Hæld kold te i glasset, og server.
  13. MARGARITA:
  14. 1. Stryg et drinkglas med lidt lime-saft i kanten, og dyp kanten af glasset i salt. Kom de øvrige ingredienser i en shaker eller blender, og ryst eller blend.
  15. 2. Hæld på glas, og pynt med en limeskive. Nyd med det samme.

TIP

HYLDEBLOMSTTIP! 

Læg 1 hyldeblomstskærm i et teglas eller en kop sammen med en halv skive citron eller 1 skive frisk ingefær.

Hæld kogende vand på, og lad det trække 5-8 minutter.

Sød den friske hyldeblomstte med lidt honning eller rørsukker.

Det er en virkelig god og nem måde at få smag af sommerens hyldeblomster på en lynhurtig måde.