Skønne opskrifter med hyldeblomst: Saft, iste & margarita
Hyldeblomst er lækkert til saft, iste og i drinks.
Ingredienser
- TIL HYLDESBLOMSTSAFT:
- Ca. 1½ liter
- 25 hyldeblomstskærme
- 3 økologiske citroner
- 500 g rørsukker
- 1 l vand
- citronskiver og et par myntekviste når saften skal drikkes
- TIL ISTE:
- 1½ spsk te, f.eks. darjeeling eller anden te
- 6 hyldeblomstskærme
- 7-8 dl kogende vand
- 4-5 spsk rørsukker
- ½ lime skåret i skiver
- 1 fersken eller nektarin
- isterninger
- TIL MARGARITA:
- Pr. drink:
- lidt limesaft og salt
- 4-6 cl hyldeblomstsaft
- 2-3 cl limesaft
- 4 cl tequila
- 2 cl cointreau
- isterninger
- limeskive
Sådan gør du
- HYLDEBLOMSTSAFT:
- 1. Ryst hyldeblomsterne for evt. smådyr. (Skyl dem ikke, så skyller du smag væk).
- 2. Pres saften af to citroner, og skær den anden citron i skiver. Kom hyldeblomsterne i en stor skål sammen med citronsaft og citronskiver.
- 3. Bring vand og sukker til kogepunktet og rør til sukkeret er opløst. Hæld sukkerlagen over hyldeblomster og citronskiver, og lad det afkøle på køkkenbordet.
- 4. Dæk skålen til med et låg eller med husholdningsfilm og lad det trække 2-3 døgn i køleskabet. Sigt saften fra hyldeblomsterne, og hæld saften på flasker. Opbevar det i køleskabet.
- Opskriften indeholder ikke atamon og kan derfor kun holde 1 1/2 -2 uger. Kom resten af saften i små fryseposer, og opbevar dem i frysen. Optø saften efter behov.
- Fortynd saften 1:4 eller efter smag og behag, og kom eventuelt citronskiver og myntekviste i din kande eller flaske.Kog rigeligt hyldeblomstsaft, og brug det til sirup, drinks, kagecremer, limonade og meget mere.
- TIP! Der er ikke citronsyre i opskriften, da jeg synes, saften smager bedst med frisk citron. Hvis du ønsker at komme citronsyre i din hyldeblomstsaft, kan du røre 1 spsk. citronsyre i den varme sukkerlage og blot tilsætte saften af 1 citron og skiver af ½ citron.
- ISTE:
- 1. Kom te og hyldeblomstskærme i en skål eller kande sammen med rørsukker. Hæld kogende vand over.
- 2. Rør rundt, og lad det trække 5-6 minutter. Sigt te og hyldeblomster fra, tilsæt limeskiver, og lad teen afkøle.
- 3. Skær fersken eller nektarin i tern. Fyld glasset med isterninger, ferskentern og lidt friske hyldeblomster for skønhedens skyld. Hæld kold te i glasset, og server.
- MARGARITA:
- 1. Stryg et drinkglas med lidt lime-saft i kanten, og dyp kanten af glasset i salt. Kom de øvrige ingredienser i en shaker eller blender, og ryst eller blend.
- 2. Hæld på glas, og pynt med en limeskive. Nyd med det samme.