Indbagt mørbrad med tomatpesto
Du kan gøre retten ovnklar tidligt samme dag og senere servere den friskbagt uden synderligt køkkenarbejde. Giv salat og f.eks. råstegte kartofler som tilbehør.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Stegetid: 25 min.
- 2 svinemørbrad
- salt og peber
- smør/olie (til stegning)
- Pesto:
- 100 g semidried tomater
- 1 madæble
- 1 potte basilikum
- 100 g flødeost
- 4 plader butterdej
- æggehvide (til pensling)
- Tilbehør:
- salat og råstegte kartofler
- Gør kødet i stand, skær de tynde ender af, og gem dem til et andet formål. Brun kødet på alle sider, og køl det helt af.
- Pesto:Blend tomaterne med skrællet æble, basilikum og flødeost.
- Læg 2 optøede dejplader oven på hinanden, og rul dem ud, så dejen passer til 1 mørbrads stør-relse. Smør kødet med pesto, pak dejen godt sammen omkring mørbraden, og fortsæt på samme måde med den anden mørbrad.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag mørbraderne ved 210 grader i ca. 25 min. Servér med frisk salat og råstegte kartofler.