Indbagt paté med krydret svinemørbrad
Lækker som forret eller frokost - servér pateen med grøn salat til.
ca. 8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/bagetid: ca. 50 min.
- Fryse-egnet
- 150 g smør (koldt)
- 300 g hvedemel
- 2 tsk salt
- 1 æg
- Fyld:
- 1 svinemørbrad (tern på ca. 2x2 cm)
- 2 spsk olivenolie
- salt
- 2 tsk sorte peberkorn (knuste)
- 2 tsk enebær (knuste)
- Fars:
- 500 g hakket svinekød
- 3 æg (sammenpiskede, gem lidt til pensling)
- 2-3 dl mælk
- Tilbehør:
- små grønne salater
Sådan laver du indbagt paté
- Smuldr smør, mel ogsalt, evt. i en foodprocessor,så det kommertil at ligne revet ost.Tryk dejen sammenmed æg og læg den ikøleskabet i 30 min.
- Rul 2⁄3 af mørdejen udog beklæd en springform(24 cm i diameter)hermed, så dejen går3-4 cm op. Pensl dejenmed æg.
- Brun mørbradeni olie og krydr medsalt, peber og enebær.Rør farsen sammen ogbland mørbradstykkernei. Fordél fyldet iformen, læg dejkantenind over og pensl medæg.
- Rul resten af dejenud og læg den på somlåg. Bag pateen ved 175grader i ca. 45 min., tilcentrumtemperaturener 80 grader målt medstegetermometer.
- Servéres lun eller koldmed salat.