Indbagt paté med krydret svinemørbrad

Indbagt paté med krydret svinemørbrad

Lækker som forret eller frokost - servér pateen med grøn salat til.

ca. 8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/bagetid: ca. 50 min.
  • Fryse-egnet
  • 150 g smør (koldt)
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 1 æg
  • Fyld:
  • 1 svinemørbrad (tern på ca. 2x2 cm)
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • 2 tsk sorte peberkorn (knuste)
  • 2 tsk enebær (knuste)
  • Fars:
  • 500 g hakket svinekød
  • 3 æg (sammenpiskede, gem lidt til pensling)
  • 2-3 dl mælk
  • Tilbehør:
  • små grønne salater

Sådan laver du indbagt paté

  1. Smuldr smør, mel ogsalt, evt. i en foodprocessor,så det kommertil at ligne revet ost.Tryk dejen sammenmed æg og læg den ikøleskabet i 30 min.
  2. Rul 2⁄3 af mørdejen udog beklæd en springform(24 cm i diameter)hermed, så dejen går3-4 cm op. Pensl dejenmed æg.
  3. Brun mørbradeni olie og krydr medsalt, peber og enebær.Rør farsen sammen ogbland mørbradstykkernei. Fordél fyldet iformen, læg dejkantenind over og pensl medæg.
  4. Rul resten af dejenud og læg den på somlåg. Bag pateen ved 175grader i ca. 45 min., tilcentrumtemperaturener 80 grader målt medstegetermometer.
  5. Servéres lun eller koldmed salat.