Indisk karrysuppe

Indisk karrysuppe

Varmende supper et must i den kolde tid. Nyd denne lækre indiske variant med naanbrød til.

4 personer

Ingredienser

  • Indisk karrysuppe med naanbrød
  • (ca. 1¼ l grundsuppe)
  • Grundsuppe:
  • 1 Bornholmsk hane ca. 1600-1800 g eller 1 stor kylling
  • 10 hele, sorte peberkorn
  • 2 spsk. salt
  • 2 l vand
  • Karrysuppe:
  • (4 pers.)
  • 1½ spsk. karry
  • 25 g smør
  • 1 liter grundsuppe (se ovenfor)
  • 1 løg
  • ½ selleri
  • 2 porrer
  • 1 stor tomat
  • 1 kvist timian
  • 400 g kød i tern fra den kogte hane
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 dl piskefløde
  • Pynt:
  • frisk timian eller koriander

  1. Kom hanen i en gryde og hæld vandet ved, det skal dække kødet. Kog op og skum af.
  2. Kog suppen 1½ time. Tag hanen op. Si suppen gennem et rent klæde over en si. Kog suppen 1/3 ind. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  3. Svits karry i smør. Skær den rensede porre i skiver og løg og selleri i tern og svits det kort med. Kom suppen ved. Tilsæt tomat i tern og timian. Udrør melet i fløden og rør det i. Tilsæt hanekødet.
  4. Kog suppen under omrøring ca. 5 min. og smag til.