Indisk karrysuppe
Varmende supper et must i den kolde tid. Nyd denne lækre indiske variant med naanbrød til.
4 personer
Ingredienser
- Indisk karrysuppe med naanbrød
- (ca. 1¼ l grundsuppe)
- Grundsuppe:
- 1 Bornholmsk hane ca. 1600-1800 g eller 1 stor kylling
- 10 hele, sorte peberkorn
- 2 spsk. salt
- 2 l vand
- Karrysuppe:
- (4 pers.)
- 1½ spsk. karry
- 25 g smør
- 1 liter grundsuppe (se ovenfor)
- 1 løg
- ½ selleri
- 2 porrer
- 1 stor tomat
- 1 kvist timian
- 400 g kød i tern fra den kogte hane
- 3 spsk. hvedemel
- 2 dl piskefløde
- Pynt:
- frisk timian eller koriander
- Kom hanen i en gryde og hæld vandet ved, det skal dække kødet. Kog op og skum af.
- Kog suppen 1½ time. Tag hanen op. Si suppen gennem et rent klæde over en si. Kog suppen 1/3 ind. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Svits karry i smør. Skær den rensede porre i skiver og løg og selleri i tern og svits det kort med. Kom suppen ved. Tilsæt tomat i tern og timian. Udrør melet i fløden og rør det i. Tilsæt hanekødet.
- Kog suppen under omrøring ca. 5 min. og smag til.