Indisk kylling med frisk kokos og mango
Skal du have en ekstra eksotisk kylling i karry, så skal der kokos i.
4
Ingredienser
- 1 kokosnød
- 2 store løg
- 1 tomme stykke ingefær
- 2 fed hvidløg
- 1 grøn chili
- ½ dl + 4 dl vand
- 2 spsk neutral olie
- 4 hele kyllingelår
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk garam masala
- 5 kardemommekapsler
- 1 tsk groft salt
- 2 dl græsk yoghurt, 10%
- 1 moden mango
Sådan laver du indisk kylling
- 1. Riv kokosen på et rivejern og læg til side. Del løgene og læg et halvt løg til side. Snit resten i strimler. Kom det halve løg i en foodprocessor sammen med skrællet ingefær, hvidløg, chili og ½ dl vand. Blend til en ensartet pasta.
- 2. Varm olien i en sauterpande og brun kyllingen godt på begge sider. Tag kødet op og læg til side. Kom gurkemeje, garam masala og kardekomme i olien og varm det igennem i 1 min. Tilsæt krydderpastaen og steg til væsken næsten er væk.
- 3. Kom kyllingen tilbage i gryden sammen med kokos og 4 dl vand. Tilsæt salt og kom låg på gryden. Lad kyllingen simre i 30 min ved lav varme.
- 4. Skræl imens mangoen og skær den i store tern. Rør yoghurten ud i saucen og tilsæt mangoen. Varm den igennem, smag saucen til for salt og servér. Smager godt med basmatiris til.