Opskrift på indisk kylling med frisk kokos og mango

Indisk kylling med frisk kokos og mango

Skal du have en ekstra eksotisk kylling i karry, så skal der kokos i.

4

Ingredienser

  • 1 kokosnød
  • 2 store løg
  • 1 tomme stykke ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 grøn chili
  • ½ dl + 4 dl vand
  • 2 spsk neutral olie
  • 4 hele kyllingelår
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk garam masala
  • 5 kardemommekapsler
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl græsk yoghurt, 10%
  • 1 moden mango

Sådan laver du indisk kylling

  1. 1. Riv kokosen på et rivejern og læg til side. Del løgene og læg et halvt løg til side. Snit resten i strimler. Kom det halve løg i en foodprocessor sammen med skrællet ingefær, hvidløg, chili og ½ dl vand. Blend til en ensartet pasta.
  2. 2. Varm olien i en sauterpande og brun kyllingen godt på begge sider. Tag kødet op og læg til side. Kom gurkemeje, garam masala og kardekomme i olien og varm det igennem i 1 min. Tilsæt krydderpastaen og steg til væsken næsten er væk.
  3. 3. Kom kyllingen tilbage i gryden sammen med kokos og 4 dl vand. Tilsæt salt og kom låg på gryden. Lad kyllingen simre i 30 min ved lav varme.
  4. 4. Skræl imens mangoen og skær den i store tern. Rør yoghurten ud i saucen og tilsæt mangoen. Varm den igennem, smag saucen til for salt og servér. Smager godt med basmatiris til.

Sådan knuser du en kokosnød

Brug en hammer eller bagsiden af en stor kniv og bank hele vejen rundt på kokosnøden. På et tidspunkt begynder det at lyde mere hult – det er fordi kokoskødet slipper skallen. Derefter vil nødden snart gå i stykker. Riv kokoskødet på et rivejern.