Opskrift på indisk lam

Indisk lam

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    676 Kcal
  • Fedt:
    25 %
  • Protein:
    18 %
  • Kulhydrat:
    57 %

4

Ingredienser

  • 450 g lammetykstegsfileter
  • ¼ dl græsk yoghurt
  • 1 spsk tikka masala karrypaste
  • 1 tsk nigella
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 dåse kokosmælk light, 40 ml
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 tsk korianderfrø
  • 4 dl basmati ris
  • 500 g skrællede rødbede
  • 1 bdt. forårsløg
  • 100 g græsk yoghurt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • salt, peber.

Sådan gør du

  1. Marinér lammekødet i en marinade af yoghurt, karrypaste samt nigella mindst 1 time i køleskabet, men gerne natten over. Bring kokosmælk, bouillon og korianderfrø i kog, tilsæt ris og lad dem koge under låg for svag varme i 15 minutter.
  2. Riv rødbederne og snit forårsløgene fint. Rør yoghurt, spidskommen, salt og peber sammen og bland med rødbede samt forårsløg. Gem lidt forårsløg til risene.
  3. Brun lammefileterne i lidt olie ved god varme, tilsæt marinaden og lad dem stege under låg for svag varme i 15 minutter. Skær fileterne i skiver og servér med ris samt rødbede-raita.