suppe

Indisk suppe med kikærter

KIKÆRTER er rige på proteiner og egner sig derfor godt til vegetarmad.

4

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 2 fed hakkede hvidløg
  • 35 g friskhakket ingefær
  • 1 stor hakket gulerod
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 tsk knust koriander
  • lidt chiliflager
  • 2 dåse flåede, hakkede øko-tomater
  • 5 dl grøntbouillon
  • 1 dl fuldkornsris
  • 1 dåse afdryppede øko-kikærter
  • TILBEHØR:
  • 2 dl yoghurt naturel
  • koriander
  • lime
  • 1 pakke fuldkornsnaanbrød

Sådan gør du:

  1. Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg, ingefær og gulerod heri i et par minutter under omrøring. Drys alle krydderier over, rør om og sauter kort, før tomater, grøntbouillon og ris kommes i gryden. Lad det hele snurre i 25 minutter. Bland kikærterne ved, varm det hele kort og blend derefter suppen, der smages godt til med yderligere krydderier og serveres med tilbehøret.
  2. Energi pr. person: 600 kcal, fedt 22%, protein 17%, kulhydrat 61%