Indisk suppe med kikærter
KIKÆRTER er rige på proteiner og egner sig derfor godt til vegetarmad.
4
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 1 hakket løg
- 2 fed hakkede hvidløg
- 35 g friskhakket ingefær
- 1 stor hakket gulerod
- 1 tsk stødt kanel
- 1 spsk spidskommen
- 2 tsk knust koriander
- lidt chiliflager
- 2 dåse flåede, hakkede øko-tomater
- 5 dl grøntbouillon
- 1 dl fuldkornsris
- 1 dåse afdryppede øko-kikærter
- TILBEHØR:
- 2 dl yoghurt naturel
- koriander
- lime
- 1 pakke fuldkornsnaanbrød
Sådan gør du:
- Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg, ingefær og gulerod heri i et par minutter under omrøring. Drys alle krydderier over, rør om og sauter kort, før tomater, grøntbouillon og ris kommes i gryden. Lad det hele snurre i 25 minutter. Bland kikærterne ved, varm det hele kort og blend derefter suppen, der smages godt til med yderligere krydderier og serveres med tilbehøret.
- Energi pr. person: 600 kcal, fedt 22%, protein 17%, kulhydrat 61%