hjemmelavet is med ingefær

Ingefæris

Ingefær og vanilje i en perfekt kombination.

ca. ½ liter

Ingredienser

  • 25-30 g frisk ingefær, skrællet vægt
  • 1 spsk ingefærsirup
  • 75 g honning
  • 1 usprøjtet citron
  • 4 store rå, helt friske æggeblommer
  • 4 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 1 nip himalayasalt

  1. Sådan gør du: Riv den skrællede ingefær fint, og varm den op i en lille gryde sammen med ingefærsirup og honning. Lad det lige boble et halvt minuts tid, og tag det af varmen. Lad det køle af. Start med 25 g ingefær, og tilsæt eventuelt lidt mere, når du har blandet isen, hvis du synes, den godt må have lidt mere kant. Skyl citronen grundigt. Pisk æggeblommerne helt lyse og luftige med en elektrisk pisker. Pisk fløden stiv − men ikke for stiv − sammen med kornene fra vaniljestangen. Vend den afkølede sirup med æggeblommer, flødeskum, fintrevet citronskal og salt. Frys isen, og nyd den, som den er eller som vist på billedet med frysetørrede hindbær på.