Ingefærkage med saltede karamel-nødder
Bag den lækre ingefærkage som en stor flot kage, eller som her i små portionsanretninger bagt i kopper, der kan tåle at komme i ovnen.
Ingefærkage med saltede karamel-nødder
(8 pers.)
150 g blødt smør
125 g muscovadosukker
1 æg
1 æggeblomme
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær
2 cm friskrevet ingefær
revet citronskal fra 1 ikke overfladebehandlet
citron
1 dl mælk
Karamel-nødder:
1 dl vand
250 g lys rørsukker
30 g smør
1,5 dl fløde
150 g nødder, f.eks. mandler, pekannødder
og hasselnødder
½ tsk. flagesalt
1. Pisk smør og sukker, til det er cremet. Tilsæt æg og æggeblomme, og pisk godt.
2. Bland mel og bagepulver, og sigt i æggemassen. Tilsæt stødt og revet ingefær og citronskal.
3. Rør mælken i, og fordel dejen i en smurt rund form, ca. 18 cm i diameter, eller i små ovnfaste kopper. Bag ved 160 grader i ca. en time, hvis den bages i en stor form, og i ca. 35 minutter, hvis du bruger små forme. Stik i kagerne for at se, om de er færdige.
4. Kom vand og sukker på en slip letpande, og lad sukkeret smelte. Når det er flydende og gyldent efter ca. 6-8 minutter, blandes smør og fløde i. Lad det koge op, og tag panden af blusset. Bland nødder og salt i, og server sammen med kagen.
SE OGSÅ: Banankage med saltet karamel
SE OGSÅ: Chokoladekarameller med flagesalt