Ingefærkager - spiselig julepynt
Ingredienser
- 25 stk.
- 350 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk kanel
- 115 g koldt smør
- 175 g brun farin
- 1 æg
- 75 g mørk sirup
- glasur af 150 g flormelis og lidt vand
Sådan gør du
- Bland mel med bagepulver, ingefær og kanel, og smuldr smørret ud i, som du gør det til en mørdej. Brug evt. en foodprocessor eller røremaskine. Tilsæt sukker, og pisk æg og sirup sammen, og tilsæt også det til dejen. Saml dejen uden at ælte den for meget.
- Varm ovnen op til 180 grader, og rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. Udstik kager i forskellige former, og kom dem over på bageplader med bagepapir. Bag kagerne i 8 min. Hvis du vil hænge kagerne op, kan du skære huller ud af kagerne, når de er nybagte og stadig bløde.
- Lad dem køle helt af på en rist, før du dekorerer med glasur – sørg for, at glasuren er godt tyk, så den er nemmere at styre og ikke flyder ud.
- TIP! Brug spidsen af en sprøjtetylle til at prikke huller ud af dejen til ophæng.
PRØV OGSÅ: Julesnegle med tranebær og appelsin