Is tiramisu

Is tiramisu

Den klassiske mascarponecreme er her erstattet med vaniljeis.

6-8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 3 min.
  • Frysetid: 3 timer
  • Fryse-egnet
  • 50 g sukker
  • ½ dl vand
  • 1 spsk pulver-espressokaffe
  • 12-16 ladyfingers, ca.
  • 150 g (sprøde italienske kager)
  • 1 l vaniljeis
  • 2 spsk kakao
  • 50 g mørk chokolade eller chokoladespåner

  1. 1. Kog sukker og vand til en lage. Tag gryden af varmen, rør espressopulver i og lad det afkøle. Tag isen ud af fryseren og lad den blive blød.
  2. 2. Dyp ladyfingers én ad gangen i kaffelagen og læg dem i bunden af en firkantet form (1½ liter). Bred halvdelen af isen over kagerne og sigt et tyndt lag kakao over.
  3. 3. Dyp de resterende kager i kaffelagen og læg dem ovenpå. Bred resten af isen over kagerne og pynt med høvlet chokolade eller chokoladespåner. Dækformen med film og sæt den i fryseren min. 3 timer. 
  4. 4. Servér direkte fra formen – eller dyp den i varmt vand og vend desserten ud, så den kan anrettes på et fad.