Is tiramisu
Den klassiske mascarponecreme er her erstattet med vaniljeis.
6-8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 3 min.
- Frysetid: 3 timer
- Fryse-egnet
- 50 g sukker
- ½ dl vand
- 1 spsk pulver-espressokaffe
- 12-16 ladyfingers, ca.
- 150 g (sprøde italienske kager)
- 1 l vaniljeis
- 2 spsk kakao
- 50 g mørk chokolade eller chokoladespåner
- 1. Kog sukker og vand til en lage. Tag gryden af varmen, rør espressopulver i og lad det afkøle. Tag isen ud af fryseren og lad den blive blød.
- 2. Dyp ladyfingers én ad gangen i kaffelagen og læg dem i bunden af en firkantet form (1½ liter). Bred halvdelen af isen over kagerne og sigt et tyndt lag kakao over.
- 3. Dyp de resterende kager i kaffelagen og læg dem ovenpå. Bred resten af isen over kagerne og pynt med høvlet chokolade eller chokoladespåner. Dækformen med film og sæt den i fryseren min. 3 timer.
- 4. Servér direkte fra formen – eller dyp den i varmt vand og vend desserten ud, så den kan anrettes på et fad.