Sød sommerdessert: Islagkage med koldskål

Sød sommerdessert: Islagkage med koldskål

Islagkager er en skøn og festlig dessert om sommeren. Her har vi kombineret to klassiske sommerdesserter og lavet en islagkage med koldkål. Islagkagen har den lækre granola crunch på toppen og selvfølgelig en bund, der er lavet af kammerjunkere. Se her, hvordan du selv laver en lækker islagkage med koldskål og kammerjunkere:

8-10 personer

Total:2 timer 30 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

Kagebund:

  • 300 g kammerjunker
  • 150 g smeltet smør
  • 2 spsk brun farin

Koldskålsis:

  • 1 liter koldskål
  • 2 dl cremefraiche 18%
  • 2 dl piskefløde
  • skal af 1 sprøjtet citron
  • 5 spsk sukker

Granola crunch:

  • 70 g smør
  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 75 g lys muscovadosukker eller rørsukker
  • 60 g hasselnødder uden skal
  • 1 spsk sirup

1. Bund: 

  1. Knus kammerjunkerne, og bland med smeltet smør og farin – gerne i en foodprocessor.
  2. Smør en springform på 24 cm, og tryk massen ned i formen.
  3. Bag i 10-15 minutter, til bunden er sprød og gylden. Lad den køle helt af.

2. Koldskålsis:

  1. Hæld koldskålen i en ismaskine, og kør den, indtil den er som blød iscreme.
  2. Fordel den udover den sprøde bund, og sæt i fryseren i to timer, indtil den er helt frossen.
  3. Bland cremefraiche og piskefløde med sukker og citronskal, og hæld massen udover koldskålsisen.
  4. Sæt islagkagen tilbage på frys. Imens den fryser færdig, laves granolaen:

3. Granola crunch:

  1. Smelt smørret på panden, og tilsæt havregryn, sukker og hasselnødder. Rist ved medium- lav varme, indtil sukkeret begynder at karamellisere og havregrynene er lysebrune.
  2. Tilsæt siruppen, og bland granolaen godt.
  3. Lad granolaen køle af på et stykke bagepapir – den må gerne klumpe lidt.
  4. Server den kolde islaglage med granola på toppen. Pynt evt. med spiselige blomster.