nem bønnesuppe

Italiensk bønnesuppe på 20 minutter

Nem og mættende suppe, der tilmed er billig at lave. Bruger du bønner fra dåse, tager det ikke lang tid at lave denne italiensk inspireret suppe, som ud over bønner gemmer på skønne grøntsager.

4 personer

Ingredienser

SUPPE

  • 2 dåser bønner*
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 4 stængler blegselleri
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk oregano
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dåse cherrytomater (kan erstattes af hakkede tomater)
  • 3 kviste frisk timian
  • flagesalt og peber

TILBEHØR

  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • lidt bredbladet persille
  • groft brød

  1. Skyl bønnerne og afdryp.
  2. Pil og hak løget. Pres hvidløget.
  3. Skræl gulerødderne og skær i små tern.
  4. Snit blegselleri.
  5. Varm olien i en gryde, og svits løg sammen med presset hvidløg og oregano. Tilsæt gulerødder og blegselleri, og steg et par minutter.
  6. Kom bouillon, cherrytomater, timiankviste og bønner i gryden, og kog suppen i ca. 5 minutter.
  7. Fjern timiankviste og smag suppen til med flagesalt og peber. Servér suppen med cremefraiche, bredbladet persille og groft brød.