Opskrift på italiensk konfektkage

Italiensk konfektkage

Til 1 kage, ca. 11 x 35 cm:

180 g grofthakkede blandede nøddekerner

100 g ren rå marcipan, gerne Grand Cru, i 1 cm store terninger

50 g hakket syltet

appelsinskal

50 g hakket sukat

50 g mel

½ tsk stødt kanel

¼ tsk stødt allehånde

125 g honning

125 g sukker.

Pynt:

Flormelis og stødt kanel.

Bland nødder, marcipan, appelsinskal og sukat i en skål. Tilsæt mel og krydderier og rør alt sammen. Bland honning og sukker i en kasserolle, lad det smelte sammen og netop komme i kog.

Hæld straks blandingen i nøddemassen og rør og ælt godt. Beklæd en smurt form med tilklippet bagepapir, pres den klistrede dej ned i formen og glat overfladen med bagsiden af en ske, dyppet i vand. Dejen bør ikke være tykkere end godt 1 cm.

Bag kagen i en 150 grader varm ovn i ca. 35 minutter. Lad den endnu bløde kage afkøle i formen på en rist, før den vendes ud og papiret trækkes af. Sigt flormelis og lidt kanel over kagen.

Pak kagen ind i bagepapir og opbevar den i køleskabet.