citronkage

Italienske citronkager

Uhm... Få opskriften på en skøn citronkage

50 stk.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 250 g rørsukker
  • 1 tsk bagepulver
  • korn af en fed vaniljestang
  • 2 æg
  • 150 g ristede pinjekerner
  • reven skal af 2-3
  • usprøjtede citroner
  • evt. 1-2 tsk fintskåret rosmarin
  • 1 sammenpisket æg
  • til pensling

Sådan gør du:

  1. Bland mel, sukker, bagepulver og vanilje. Tilsæt æggene. Kom pinjekerner, citronskal og evt. rosmarin i og ælt. Form dejen til stænger, som er ca. 5 cm brede og 2 cm høje. Skær dem på langs, så der bliver 4 stk. Pensl med æg og bag dem i 20 minutter ved 180°. Lad stængerne køle lidt af, inden de skæres i 2-3 cm lange bidder. Bag kagerne igen i ca. 20 minutter ved 150°, til de er sprøde.
  2. Energi pr. stk.: 60 kcal, fedt 28%, protein 10%, kulhydrat 62%