Italienske citronkager
Uhm... Få opskriften på en skøn citronkage
50 stk.
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 250 g rørsukker
- 1 tsk bagepulver
- korn af en fed vaniljestang
- 2 æg
- 150 g ristede pinjekerner
- reven skal af 2-3
- usprøjtede citroner
- evt. 1-2 tsk fintskåret rosmarin
- 1 sammenpisket æg
- til pensling
Sådan gør du:
- Bland mel, sukker, bagepulver og vanilje. Tilsæt æggene. Kom pinjekerner, citronskal og evt. rosmarin i og ælt. Form dejen til stænger, som er ca. 5 cm brede og 2 cm høje. Skær dem på langs, så der bliver 4 stk. Pensl med æg og bag dem i 20 minutter ved 180°. Lad stængerne køle lidt af, inden de skæres i 2-3 cm lange bidder. Bag kagerne igen i ca. 20 minutter ved 150°, til de er sprøde.
- Energi pr. stk.: 60 kcal, fedt 28%, protein 10%, kulhydrat 62%