Opskrift på januarbrunch

Januarbrunch

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    448 Kcal
  • Fedt:
    13 %
  • Protein:
    21 %
  • Kulhydrat:
    66 %

4

Ingredienser

  • 1/8 pk. gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 tsk salt
  • 65 g valset spelt
  • 125 g hvedemel
  • 4 store tomater
  • 4 skiver lufttørret skinke
  • 1 æg str. m/l
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk sukker
  • 4 spsk minimælk
  • 4 skiver groft toastbrød
  • 1 kiwi
  • 1 sharonfrugt
  • 4 tsk ahornsirup
  • 1 dl stærk chai
  • 4 dl minimælk.

Sådan gør du

  1. Dagen før: Rør gæren ud i kærnemælk, tilsæt salt og spelt og rør hvedemelet i lidt af gangen. Rør dejen godt igennem, den skal være lidt klistret og lad den hæve natten over i køleskabet.
  2. Selve dagen: Fordel dejen i fire-otte smurte muffinforme og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Bag bollerne ved 225 grader i 15-20 minutter.
  3. Skær toppen af tomaterne og bag dem sammen med skinken til den er sprød, ca. 10 minutter ved 225 grader.
  4. Pisk æg, vaniljesukker, sukker og minimælk sammen. Vend toastbrødene i æggemassen og bag dem gyldne og sprøde ca. 10 minutter ved 225 grader.
  5. Skær frugten i mindre stykker og servér sammen med ahornsirup til toastbrødene.
  6. Fordel den stærke te i fire glas og tilsæt varm skummet mælk.