John Prices sildesalat
„Ingen jul uden sildesalat”, udtalte John Price,men det er ikke en helt almindelig opskrift.
„Julen kommer ikkeover os som en nysen,nej, juleangrebet kommervelforberedt, somen lille bølge, derbliver større og større.Så ligegyldigt om vi vildet eller ej, så siddervi inden længe i jul tilop over ørerne. Vi måfinde vores plads inissernes vagtparade“
(6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min
- Kogetid: 5 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 3 store spege- eller kryddersildefileter
- 5 skiver syltet rødbede
- 2-3 æbler (200 g)
- 2 stk. syltede agurker
- 1 stort løg (finthakket)
- 2-3 faste, kogte kartofler
- 50 g mel
- 50 g smør
- ca. 4 dl suppe (evt. bouillonterning)
- 3 æggeblommer (pasteuriserede)
- 2 spsk estragoneddike
- lidt rødbedesaft
- 1 tsk karry
- 1 spsk fransk sennep
- salt og peber
- Tilbehør:
- rugbrød og smør
- Skær sild, rødbede, æbler,agurker og kartofleri tynde strimler, 2 cmlange.
- Smelt smørret ien gryde og rør melet i. Spæd med suppen og kogsovsen igennem – denmå ikke blive for tynd.
- Tag det fra varmen og røræggeblommerne i. Tilsætestragoneddike og rødbedesaftog krydr medkarry og sennep.
- Vend deforskellige ingredienseri, når salatsovsen er heltkold. Smag salaten tilmed salt og peber.
- Servermed brød og smør – oggerne en iskold snaps.