Jomfruhummere med dressing
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 25 min.
- Kogetid: få minutter (kog evt. ad 2-3 omgange)
- Ikke fryse-egnede
- Ingredienser:
- 16-24 jomfruhummere
- 2 spsk salt pr. liter kogevand
- 2 tsk sukker pr. liter kogevand
- 2-3 stilke dild
- Persille-hvidløgs-dressing:
- 3 dl cremefraiche (18%)
- 2-3 fed hvidløg
- 2-3 spsk persille (hakket)
- salt og friskkværnet peber
- evt. et drys stødt chili (eller paprika)
- Tilbehør:
- grøn salat evt. med tomat og
- brød
- Jomfruhummere: Hiv evt. hovedet af og brug det til suppe. Bring rigeligtvand i kog. Tilsæt salt, sukker og dild.
- Kom jomfruhummerhalernei vandet, når det koger. Bring det hurtigti kog igen og hæld straks kogevandet fra. Jomfruhummerne medhoved på skal koge i 2-3 min.
- Lad hummernekøle af og nyd dem friskkogte.
- Rør ingrediensernetil dressingen sammen og smag tilmed salt og peber.
- Servér hummerne meddressingen og evt. en blandet salat og brød.