Jomfruhummere med dressing

Jomfruhummere med dressing

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 25 min.
  • Kogetid: få minutter (kog evt. ad 2-3 omgange)
  • Ikke fryse-egnede
  • Ingredienser:
  • 16-24 jomfruhummere
  • 2 spsk salt pr. liter kogevand
  • 2 tsk sukker pr. liter kogevand
  • 2-3 stilke dild
  • Persille-hvidløgs-dressing:
  • 3 dl cremefraiche (18%)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2-3 spsk persille (hakket)
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. et drys stødt chili (eller paprika)
  • Tilbehør:
  • grøn salat evt. med tomat og
  • brød

  1. Jomfruhummere: Hiv evt. hovedet af og brug det til suppe. Bring rigeligtvand i kog. Tilsæt salt, sukker og dild.
  2. Kom jomfruhummerhalernei vandet, når det koger. Bring det hurtigti kog igen og hæld straks kogevandet fra. Jomfruhummerne medhoved på skal koge i 2-3 min.
  3. Lad hummernekøle af og nyd dem friskkogte.
  4. Rør ingrediensernetil dressingen sammen og smag tilmed salt og peber.
  5. Servér hummerne meddressingen og evt. en blandet salat og brød.