Jordbær/rabarber frosé

Jordbær/rabarber frosé

Ja, vi tager lige en sæson mere med frosé. Her får den sødme fra jordbær og rabarbersirup. Og en let bitterhed fra Lillét. I min bog er det et perfekt match. Husk, at jordbær fra frost ikke altid bør spises uden opkog, så frys gerne selv jordbær, så du er sikker på, at de er ok!

Drinks til 4-6 personer

Total:10 minutter

Ingredienser

  • RABARBERSIRUP:
  • 300 g rabarber
  • 200 g sukker
  • 5 dl vand
  • DRINK:
  • 300 g frosne jordbær
  • 2 dl Lillét
  • ½ flaske rosé
  • PYNT:
  • Strimler af rabarber
  • Citronskiver
  • Jordbær

Sådan laver du frosé

  1. Rabarbersirup: Snit rabarber i skiver, og kom dem i en gryde med sukker og vand.
  2. Kog op, og lad det simre i 10-15 minutter.
  3. Sluk og træk i 15 minutter. Sigt og frys.
  4. Drink: Blend frossen rabarbersirup med frosne jordbær, Lillét og rosé.
  5. Servér straks i iskolde glas.
  6. Pynt gerne med rabarber, citron og jordbær, og servér med sugerør.
PRØV OGSÅ:Hyldeblomst bellini