Opskrift på lækker jordbær cheesecake
En ny og light udgave af en klassisk cheesecake − serveret som islagkage.
8
BUND:
- 150 g pekannødder
- 150 g mandler
- 130 g bløde udstenede dadler
- 2 spsk kokosolie
- 300 g jordbær, helst friske,
- men frosne kan også bruges
- 1 tsk vaniljepulver
- 5 spsk Sukrin Melis
- saft og revet skal af
- ½ øko-citron
- 250 g mascarpone
- 250 g græsk yoghurt 10 %
- 5-6 jordbær skåret i fine skiver
- grofthakket citronmelisse
Sådan gør du:
- Begynd med bunden. Mal nødderne groft i foodprocessoren. Tilsæt dadler og kokosolie og kør, til du har en glat nøddedej. Fordel dejen i en smurt springform (22 cm) og stil den i bunden af fryseren. Lav et opkog af jordbær, vaniljepulver, Sukrin Melis, citronsaft og -skal og lad det afkøle helt. Blend derefter bærrene til en ensartet masse. Rør mascarpone sammen med græsk yoghurt og tilsæt de blendede, afkølede bær og rør det hele godt sammen. Tag bunden ud af fryseren og fordel jordbærmassen. Sæt kagen tilbage i fryseren i minimum 8 timer, inden servering. Lige før du serverer kagen, pyntes den med friske bær og citronmelisse.